Dette var enkelt

Vålerenga – Rosenborg 7-1 Vålerenga hadde en særdeles svak første periode men vant skuddstatistikken 14-2 likevel. Det sier alt om kveldens motstander. De var svake i alt. Vålerenga skjerpa seg i midtperioden og spilte seg til 3 velfortjente poeng.

Tekst:Espen B/Frodo

Den første perioden var fryktelig kjedelig og prega av dårlig spill. Vi lurer på hva Shampo sa i pausen for det var et helt annet Vålerengalag som kom på banen i midtperioden. etter 7 minutter sto det 3-0 og kampen var kjørt for trønderne. Ved peroideslutt sto  det habile 5-1 til våre helter i blått.

Tredje periode ble en ren transportetappe. Faktisk var Vålerenga såpass overlegne at keeper Søberg fikk hvile og Glenn Jensen tok plassen i buret. Vålerenga var frempå ytterligere to ganger og vant helt fortjent 7-1.

Det er gledelig at Jonas Knutsen åpna scoringskontoen i Getligaen i dag. Han dro til med to mål da han først var i gang. Han ble da også kåret til dagens VIF-gutt. Ellers så var Sondre Olden igjen grisegod og også Stefan Espeland og Morten Ask gjorde seg bemerket.

Neste kamp på Jordal er førstkommende søndag. Da møter vi Stjernen. Allerede torsdag er vi ute og reiser igjen. Da går ferden til Sarpsborg og bortemøte med Sparta.

Under følger vårt livereferat

3. periode:

Kampen er over. Vi vant 7-1!

18.59: 5 min Rosenborg og 2 min Vålerenga. Jacina for roughing (pluss videodømming). Cocozza for roughing.

13.36: Cocozza og en bart får 2 min for roughing. Bare litt vennskapelig kosing bak Engas mål. Utvisningene kvittes.

13.02: 2 min Vålerenga. Csiszar for slashing.

7.56: 7-1! Vålerenga scorer i udnertall! Det er Cato Cocozza som snapper pucken og kommer alen med Hjelle. San setter pucken elegant mellom bena på keeperen. Lekestue!

6.44: 2 min Vålerenga Ask for slashing.

4.25: 2 min Rosenborg. Gustafsson for slashing.

4.09: 6-1! Fin scoring i power play. Tobias Lindstrøm styrer inn et skudd fra Morten Ask. Pasning også fra Trygg

2 min Rosenborg. Erbe for hekting.

Glenn Jensen har kommet inn i buret for Vålerenga.

Tredje og siste periode er i gang!

2. periode:

Andre periode er over og stillingen er plutselig 5-1. Det her var noe helt annet enn første periode! Shampo hadde tydeligvis gitt spillerne en liten skjennepreken i den første pausen, for det var et helt annet Enga-lag som kom på isen i andre periode. Sondre Olden var i spillehumør og da er det resten håpløst å rå seg på ham. Han hadde to spektakulære assist og et flott mål. Enga ser nå ut til å ha full kontroll mot et bartelag som stort sett er på etterskudd og drar på seg utvisninger. Ekstra morsomt var det også at Jonas Knutsen fikk sine to første mål i Get-ligaen i denne perioden! Skuddstatistikk 2 periode: 14-8

19.38: 5-1! Klassisk Sondre Olden. Setter pucken opp i sitt faste kryss, i power play. Pasning fra Espeland og Hilt Jørgensen.

18.55: 2 min Rosenborg. McNamara for hekting.

17.17: 4-1! Enga får endelig satt pucken i mål rett etter at Rosenborg fikk innpå sine to utviste spillere. Målscorer var igjen Jonas Knutsen. Hans to første mål i Get-ligaen. Pasning fra Hilt Jørgensen.

15.13: 2 x2 min Rosenborg. Gustafsson for hekting. George for tripping.

15.01: 3-1. Dickinson reduserer for Rosenborg rett etter at Enga fikk fullt lag.

11.57: 2 min Vålerenga. Juell for krysstakling.

8.34: 2 min Rosenborrr. Milam for albuetakling.

5.48: 3-0! Daniel Sørvik setter pucken opp i krysset etter at Sondre Olden hadde gjort alle Rosenborg-spillerne svimle. Nå leker Olden der ute! Andre assist gikk til Hoel.

3.41: 2-0! Fantastisk spill av Vålerenga. Jonas Knudsen banker pucken i mål etter et fantastisk forarbeid av Sondre Olden. Assist også til Ask.

2.00: -1-0! Endelig våknet Vålerenga! Jonte Berg setter  inn  returen på et skudd fra Stefan Espeland. Assist også på Juell.

Pucken er droppet for andre periode. Kom igjen nå da, Enga!

1. periode

Første periode er over og stillingen er som ved kampstart. Svak forestilling av Vålerenga i denne perioden. Ser ut som om Engas spillere både skøyter og spiller med håndbrekket på. Selv ikke med to mann mer klarer de å få pucken i mål eller i det minste skape en skikkelig målsjanse. Her kreves det skjerping resten av kampen. Mitt forslag til Vålerenga foran de kommende periodene: Våkn opp!

Håpløst overtallsspill av Enga! Klarte ikke å skape noe særlig i spill 5 mot 3 i godt over minuttet.

17.28: 2 min Rosenborg. Dubkov for tripping.

16.56: 2 min Rosenborrr. George for roughing.

12,42: 2 min Rosenborg. Rosvold for slashing

Etter 11 minutter kommer Sondre Olden seg igjennom alene mot Hjelle, men noe skrått. Prøver å sette pucken i nærmeste kryss, men Hjelle redder igjen.

Ny kjempesjanse for Vålerenga etter drøye 9 minutter. Jesper Hoel får god tid til å sette pucken opp i taket, men klarer ikke å få pucken over Hjelle. Burde ha vært scoring.

8.46: Offside

05;40 Kjempesjanse til Vålerenga, men de klarer ikke å sette pucken.

Spilt i tre minutter. Det skjer lite og lagene føler på hverandre (jada, det er en floskel)

Pucken er droppa, og vi er i gang! Kom igjen Enga!