VIF med enkel seier mot Sparta

Vålerenga-Sparta 4-1 Vålerenga vant helt fortjent hjemme på Jordal. Sparta ble flere nummer for små og prøvde å kompensere det ved å være ufine. Det fikk de mange minutter i utvisningsboksen for. Enkel seier.

Tekst: Frodo/EspenB

Dommer Roy Stian Hansen og hans assistenter fikk mye å gjøre i dagens kamp. Spartas spillere brukte store deler av andre og tredje periode til å gjøre seg fortjent til å sitte i fryseboksen. Da ble det lett for Vålerenga å holde på ledelsen de tilrev seg i en god og velspilt første periode. Da sto det 2-1 etter scoringer av Lindstrøm og Bonsaksen. Sondre Olden økte ledelsen i andre periode med et vakkert håndleddskudd i krysset i spill fem mot fire.

Tredje periode ga oss nok en Vålerengascoring og denne gangen var det McCutcheon som putta. En helt grei seier mot et lag som kun har tatt en seier på borteis i år. Dagens Vålerengagutt ble Jonte Berg.

Vålerenga har dermed sikra seg de første tre poengene av ni mulige denne uka. Allerede på torsdag tar vi i mot Frisk Asker på Jordal og lørdag er det bortekamp i Stavanger.

Vi veit at endel skal til Stavanger på lørdag, og de skal selvsagt på Jordal torsdag også. Vi håper å se deg på Jordal torsdag.

Under følger vårt livereferat.

Kampen er over. Det endte med 4-1 seier. Som en kuriositet: Skuddstatistikk 3 . periode: 14-1.

19.52: 2 min Sparta for å ha for mange spillere på isen. Perfekt avslutning for  Sparta-laget…

15.11: 2 min Sparta. Nøkleby Svendsen for slashing.

Ellers registrerer vi at Nordlie-effekten har kommet til Lørenskog. Storhamar har nå vendt og leder 2-1 mot kjøpelaget.

Halvveis i siste periode og stillingen er 4-1. Enga har mistet noe av konsentrasjonen nå og har ikke klart å å utnytte noen av 5-mot-3 power playene. Kampen er dog avgjort og Sparta-spillerne er grinete.

6.01: 2 min Sparta. Gabrielsen for krysstakling. Smurfelag!

5.26: 2 min Sparta. Logan Stephenson for slashing. Nå har det raknet for Sparta!

3.37: 2 min Sparta. Sørgaard for hekting.

2.20: 4-1! Mark McCutcheon får satt pucken i mål rett etter at Sparta fikk fire spillere tilbake på isen. Nå bør det være avgjort! Bonsaksen og Ask med assist.

0.31: 5 min Sparta. Djupvik Løvlie for spearing. Fikk også videodømming (liten matchstraff)

0.18: 2 min Sparta. Gabrielsen for hekting.

Pucken er droppet for siste periode. Kom igjen Enga!

2. periode:

Midtperioden er over med stillingen 3-1. En litt mindre bra periode enn den første. Det skjedde forholdsvis lite frem til den lille, frekke slåsskampen til Cocozza. Etter det tilrev Enga seg overtaket i kampen og presset Sparta bakover. Uttellingen kom i power play der Sondre Olden på sitt vanlige vis setter pucken helt oppe i krysset. Forhåpentligvis klarer Enga å heve seg enda mer i siste periode og feier smurfene av banen! Skuddstatistikk 2. periode: 7-11.

19.46: 3-1! Sondre Olden setter pucken opp i krysset på klassisk manér! For en spiller! Pasning fra Espeland og Oppøyen.

18.02: 2 min Sparta. Søgaard for tripping.

10.20. 2 min Vålerenga. Ask for krysstakling.

Så smeller det på Jordal! Cocozza i slåsskamp med en bonde. Da våknet hele Jordal. Vi gir poengseier til Cato. 2+2 for begge.

Halvveis i andre periode og stillingen er fortsatt 2-1. Enga har slitt litt så langt i denne perioden. Det har vært få sjanser generelt i andre periode.

4.30: 2 min Sparta. Lesund for tripping..

2.50: 2 min Vålerenga. Sørvik for knetakling.

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Det har vært en bra periode med stor fart og spillet som bølger frem og tilbake. Enga leder helt fortjent, men vi må være veldig forsiktige med å blottlegge oss. Sparta er gode på kontringer. Det har blitt en del utvisninger, særlig på Sparta, og det er gledelig å se at Enga endelig har fått litt sving på overtallsspillet. Nå gjelder det bare å holde spillet opp og ikke miste konsentrasjonen.  Skuddstatistikk 1. periode: 13-9.

18.58: 2-1! Alexander Bonsaksen knaller inn pucken! Pasning fra Ask og McCutcheon.

17.59: 2 min Sparta. Gabrielsen for krysstakling. 5 mot 3 i 1.14 nå.

17.13: 2 min Sparta. Nøkleby Svendsen for boarding.

Med drøyt fire minutter å spille er stillingen 1-1. Det har vært en tett kamp så langt, der ingen av lagene har klart å tilrive seg et varig overtak. Vålerenga har pucken mest, men Sparta er svært farlige på kontringer.

12.18: 2 min Sparta. Hagberg for slashing. Får også 10 min for dårlig oppførsel.

11.01: 1-1. En bonde får komme alene med Søberg. Steffen redder, men en annen bonde er først på returen og scorer. Sydvold Johannesen het han visst.

8.42: 2 min Vålerenga. Ask for tripping.

5.54: 1-0! Jihaa! Flott spill i power play. Målscorer var Tobias Lindstrøm. Assist fra Trygg og McCutcheon.

5.28: 2 min Sparta. Shay Stephenson for slashing.

3.33: 2 min Sparta. Nøkleby Svendsen for interference.

Kampen er i gang! Kom igjen Enga!

Vålerenga tapte tilsvarende oppgjør i Sarpsborg tidligere i høst, og jakter revansje nå. Vi henviser ellers til gårsdagens artikkel om kampen i dag:  http://gammel.klanen.no/blog/2013/11/valerenga-sparta-tirsdag-1830/#more-18381