Vålerenga har havna i uføret (igjen…)

Det viser seg at Vålerenga har havna i klisteret nok en gang og må kutte kostnader over alt for å overleve. Du sitter sikkert som meg og tenker på hva du kan gjøre for å hjelpe. Jeg har noen tanker om det. 

Tekst: EspenB // foto: Engamedia


Jeg har ikke tenkt til å ta stilling til om klubben har gjort en slett eller god jobb, det får andre gjøre. Jeg registrerer dog at klubben ikke har klart å skaffe seg en generalsponsor.

Det betyr at de priser seg ut eller at de rett og slett ikke er attraktive nok for tunge sponsoraktører lenger. Det er klubben som må gjøre noe der, det kan ikke vi gjøre for dem.

Jeg tillater meg imidlertid å sukke oppgitt og si at det hadde ikke vært et skikkelig 100-årsjubileum i Vålerengens Idrettsforening uten økonomiske problemer. Selvsagt hadde det ikke det. Foreninga har en lang og brokete historie der økonomi alltid har vært et problem.

 

Publikumsutviklinga peker omtrent rett ned, og de siste åra ser sånn ut (tall fra vif-fotball.no):

• 2013: 9.917
• 2012: 10.908
• 2011: 13.331
• 2010: 13.650

Det er stygge tall, men det er nettopp den utviklinga vi kan vi gjøre noe med. Den må først bremses og så snus. Det betyr at vi må få folk til komme på kamp igjen. Som et ledd i kostnadskuttene for neste år ligger det at klubben skal satse ytterligere på egenproduserte spillere. Da må vi ta tak i kretsen rundt dem og få dem på kamp. Vi har etterlyst lokale spillere i årevis, og nå kommer de. Da må vi kjenne vår besøkelsestid og møte opp for å se folk vi kjenner spille på Enga. Det burde være en selvfølge, men sånn er det ikke lenger.

Vi har spillere fra 76 ulike nasjoner i klubben vår, og det er vi stolte av. Jeg har imidlertid sett lite som reflekterer de 76 nasjonene på tribunen når Vålerenga spiller. Hvorfor er det sånn? Har ikke klubben jobba aktivt mot den delen av Oslo sin befolkning? Mitt inntrykk er at minoritetene i svært liten grad er på kamp. Klubben har kontaktpunkter med alle 76 nasjoner hver uke gjennom treninger, det må da være mulig å ta tak i den muligheten og engasjere sånn at de også kommer på Ullevaal innimellom?

Det beste du kan gjøre for klubben akkurat nå er å kjøpe sesongkort. Da hjelper du likviditeten på kort sikt og du stimulerer samtidig deg selv til å komme på kamp neste år. Får du med deg en kompis eller to, har du to venner som kan dra med deg når du henger med hodet. Dere sparer penger på sesongkort også selv om dere helt sikkert får lov til å betale full pris om dere ønsker det.

Folk snakker om kronerullinger og sånne tilstander som vi har vært gjennom to ganger før. Det var helt jævlig, og jeg håper virkelig det ikke går så langt denne gangen. Du kan være med å motvirke det. Kjøp sesongkort!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.