Tifo – siste serierunde for fotballen i jubileumssesongen 2013

I forbindelse med matchen mot Ulf fra Sandnes hvor laget sikra fortsatt tippeligaspill etter en mildt sagt skuffende sesong, hadde Klanen en avslutningstifo. Som seg hør og bør. Den ble lekker, klassisk enkel og vel gjennomført. Den var også ulovlig.


Tekst: Klanstyret

6 uker før siste serierunde ble planene lagt. Vi skulle faen meg gå ut av jubileumssesongen med et smell. Forberedelser ble gjort, planer ble lagt og Engatifo satte i gang. Tifoen forholdt seg til NFFs nye regelverk knyttet til bruk av pyroteknikk på tribunen.

En drøy uke før kampen dumper det inn et brev fra NFF til alle klubbene i TL om at det plutselig ikke skal være tillatt med bruk av pyroteknikk de to siste rundene likevel. Det innføres altså en unntakstilstand ut av det blå, med argumentasjon om at man vil sikre at alle kamper starter på nøyaktig samme tidspunkt. I følge NFF var det kun bruk av pyro som kunne skape slik forsinkelser – det ble eksempelvis ikke nevnt ett ord om kasteruller, konfetti og annet som av erfaring skaper lengre utsettelser.

All kommunikasjon med forbundet, søknader og dokumentasjon kan fås ved henvendelse til kjellsen@klanen.no.

Dette reagerte Klanens styre umiddelbart på og satte i gang en heftig dialog med forbundet, skrev nye søknader hvor temaet tid ble viet mye oppmerksomhet, forklaringer og påfølgende dokumentasjon. Gjett hva tilbakemeldingen ble – nei, nei og atter nei. Forbundet ville ikke engang lese søknaden, beskrivelsen eller motta teknisk og kjemisk dokumentasjon. Vi ble møtt med den vanlige arrogansen og forflytting av skyld og rare bortforklaringer

Resultatet av dette: Klanens styre bestemte seg for at nok var nok – her kreves det sivil ulydighet. Et anerkjent virkemiddel når diktatur herjer og demokratiske prosesser undergraves.

Antall bluss og annet pyroteknisk snadder ble kraftig redusert. Vi brukte kun det vi trengte for å lyse opp der vi trengte det. 6 bluss bak en vertikal flate.

Resultatet ble en tifo alle er fornøyde med, alle sikkerhetstiltak ble ivaretatt og bluss ble smuglet godt inn ”korrekt vei”. All røyk forsvant lenge før avspark. Suksess – sett i lys av vanskelighetene laget av NFF i forkant.

Klanen er kjent for å stå for det vi gjør, sier og mener. Så også denne gangen. Vi blussa, vi har med det risikert å påføre klubben en sanksjon. Denne sanksjonen vil Klanen, når den eventuelt foreligger gjøre alt i vår makt til at blir overført på oss. Dette vil komme tilbake til når dette eventuelt blir en realitet.

Klanens styre stiller seg 100% bak de som med dette har brutt klubbens sanksjonsreglement. De som gjennomførte blussinga (eller bedrev ”uaktsom sprengning” som politiet og NFF nå ynder å kalle det) velger selvsagt å stå fram og ta straffen som eventuelt kommer fra klubben, i henhold til reglementet.

Her er dem, heltene i kampen mot forbundets sololøp. Ære være Vålerenga!

Jostein Ellingsen, leder Klanens turgruppe

Jostein Ellingsen
Leder Klanens turgruppe

Nimo Gasparini(29) Styremedlem i Klanen

Nimo Gasparini(29)
Styremedlem i Klanen

Erling Rostvåg(30) Styremedlem i Klanen

Erling Rostvåg(30)
Styremedlem i Klanen

Per Amundsen(41) Tidligere leder Engatifo

Per Amundsen(41)
Tidligere leder Engatifo

Svein Erik Svenna Bakke(42) Styremedlem i Klanen

Svein Erik Svenna Bakke(42)
Styremedlem i Klanen

Anders (18) Lovende ung mann lurt opp i stry av de gamle.

Anders (18)
Lovende ung mann lurt opp i stry av de gamle.

Comments are closed.