Hockeysøndag: Vålerenga – Storhamar

Søndag er det klart for en klassiker i norsk ishockey. Det er også kamp mellom de to beste laga i serien. Det er en real toppkamp som går på Jordal i morgen og du bør være der.

Tekst: EspenB


Det gledes stort frem mot søndag klokken 17:00. Lag nr 1 og 2 på tabellen møtes, og den er den tradisjonelle bataljen mellom by og land. Dette blir moro!

Vi regner med at Hamar foretar nesten samme forflytning av bønder som Molde og Trondheim har gjort i forbindelse med finalen i felletkjøpet-cupen på Ullevaal søndag. Det kan fort bli folksomt på bortefeltet på Jordal søndag da bønda elsker å besøke Jordal når Storhamar spiller. Ved seier svever de lykkelig tilbake til Hamar og klorer ned dagen i dagbøkene sine som den aller, aller beste i de ellers miserable livene de lever..

VIF Storhamar Jubileum-032Storhamar har noe overraskende levert varene i årets sesong. De starta med seks strake seire og slo blant annet Vålerenga på Jordal. Det hevna vi forrige gang vi var på Hamar, men skapet skal settes på plass på søndag. Skikkelig!

Dragons innehar andreplassen i serien etter 19 spilte kamper og med sine 40 poeng ligger de tre poeng foran Oilers som har en kamp mer spilt. Det har etterhvert blitt ei luke på sju poeng opp til suverene Vålerenga og de vil gjøre alt som står i sin makt for å minske den luka.

VIF Storhamar Jubileum 20121228-017De har riktignok mista en del momentum i det siste, og har gått på tap mot Frisk, Tønsberg og Sparta. Om det har noe med poengtrekk-saken som gikk i media noen dager skal være usagt og det er lite viktig. De har aldri problemer med å motivere seg for spill på Jordal uansett.

Mannen å se opp for er gullhjelmbekledde Joakim Jensen. En farlig herremann som har samla 27 målpoeng så langt (14+13) Klysa Larriveè (25, 8+17) og Mertz 25,(7+18) følger rett bak. Vi nevner også Pål Johnsen, mannen har en egen evne til å ødelegge for oss på Jordal.

Vålerenga på sin side lager lekestue hvor enn de spiller om dagen. Vi jakter vår sjuende seier på rad søndag og samtidig den niende på egen is. Serieledelsen er på sju poeng og ned til Oilers er det ti, med en mindre kamp spilt. Det er rett og slett ingen over og ingen ved siden om dagen.

20121125 vif hockey lillehammer -ag 14 sondre oldenMannen som veit at krysset alltid er ledig, Sondre Olden er fortsatt poengkongen i Norge. 31 poeng har det blitt(13+18). Nærmest i Vålerenga følger Morten Ask med 26 (6+20) og Mathias Trygg med 24 (9+15) Trygg har dog færre kamper gr. sykdom.

Dette er sesongens «Clash of the titans» så langt og vi regner med godt besøk på våre felter også. Kjøp billetter på Billettservice  eller vær tidlig ute. Kom og lag stemning cupfinalen bare kan drømme om!

Det er hockeyvors på Vålerenga Vertshus fra 13:00 og Henger`n er på plass fra 15:00. Kom innom og lad opp med likesinnede. Det skjer masse på Huset søndag.

Velkommen på Jordal søndag 17:00!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.