Rettsaken mandag – Støtt Anders med oppmøte

Det blir en rolig markering ved tinghuset før rettssaken mot Anders starter mandag. Rettsaken er åpen så det er mulighet til å se den for de som har anledning. Møt opp om du har mulighet.

Tekst: EspenB


Oppdatert 17 nov:

En gledens søndag! Aktor har sett videoen som frikjenner Anders fra politiet og NFFs påstander om at han skal ha brukt pyroteknikk, og har i dag ringt Anders og sagt at de dropper saken. 

Aktor utviser med det større skjønn og medmenneskelighet enn Espen Augberg og NFF klarte, og ønsket ikke å la Anders gjennomgå flere påkjenninger, der NFF ønsket å prøve saken i retten likevel. 

Spørsmålet er; hva gjør NFF nå? Tar de det «til etterretning», eller ber de om unnskyldning for et halvt års utestengelse og et urettmessig stort pengekrav?

 

Det skal altså avgjøres hvorvidt politiet og NFF kan peke ut tilfeldige publikummere på tribunen og gi dem digre bøter etter eget forgodtbefinnende.

Det er Anders fra Fredrikstad som har fått ei bot på 40.000 kr for å oppholde seg på en tribuneseksjon der det ble blusset. Det er nok til at han er tiltalt for «uaktsom sprengning» dvs. blussing. Han vil ikke betale for noe han ikke har gjort, og dermed går saken til tingretten.

Det eksisterer filmer der det klart fremgår at Anders ikke blusser, men likevel kjører NFF og politiet saken videre. Skjønn det den som kan.

Supporternorge står selvsagt samlet sammen med Anders, og det blir en rolig markering utenfor tinghuset klokken 08:15 mandag. Retten settes 09:00 og det er anledning til å følge rettssaken for de som ønsker det.

Man er i dialog med politiet ved Ola Moheim angående organiseringa på utsiden i forkant av rettsaken slik at markeringa kan gjennomføres. Det henstilles sterkt om å droppe pyro, men evt bannere er ok – på utsiden av tinghuset. Blir det ulovligheter utenfor kommer man ikke inn i tinghuset.

Inne i tinghuset er det viktig at man holder seg til rettslokalets regler slik at man unngår at dommeren tømmer salen, da mange er interessert i å følge saken.

Det er laget et FB-arrangement der du finner mer informasjon om markeringen. Har du mulighet til å stille opp mandag 08:15, gjør det. Det er viktig å vise Anders at vi er der, og det er viktig å vise NFF og politi at vi følger med på idiotiet og dumskapen i det de driver med.

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.