Vålerenga slo erkebønda på Jordal!

VÅLERENGA-STORHAMAR 4-2 Enga dro i land en viktig seier på Jordal i kveld. Nå er luken ned til nærmeste lag på 10 poeng. Vi fikk en kjempestart på kampen med 3-0 etter tre minutter. Etter dette gikk Vålerenga stort sett på halv maskin. Det viste seg å holde mot en forholdsvis svakt Storhamar-lag.

Tekst:Frodo

Det var en middels dog på jobben for Vålerenga, men det viste seg å holde med de tre fantastiske minuttene som åpnet kampen.  Vi ser i perioder at Enga er et langt bedre lag enn Storhamar, men vi viser det bare frem glimtvis. Midtperioden var svak og store deler av siste perioden også, helt frem til Oppøyens skade. Den situasjonen så ut til å tenne Vålerenga, så siste halvdelen av tredje periode dominerte Enga igjen. Forøvrig helt utrolig at ingen av kveldens dommere fikk med seg den stygge knetaklingen mot Oppøyen! Alle  på Jordal unntatt de fire dommerne så den. Vi håper i hvert fall Oppøyens skade ikke er alvorlig, slik at vi snart ser ham på isen igjen.

Med kveldens seier økte Vålerenga ledelsen ned til Storhamar til 10 poeng. Vi har 13 poeng ned til forhåndsfavoritten Stavanger. Nå gjelder det bare å holde koken fremover. Det er et styrketegn at vi kan slå serietoer Storhamar på nærmest halv maskin det meste av kampen. Banens beste i kveld var back Erik Follestad Johansen som også bidro stort fremover på banen i dag,. Han hadde en flott assist til Juells scoring og lagde selv det avgjørende 4-2-målet. Det er jo greit at det ikke alltid er Olden som er vår bestemann.

Under følger vårt livereferat fra kampen:

3. periode:

Kampen er over. Vålerenga vant 4-2!

Rasmus Juell misser dessverre straffeslaget. Engelin redder.

17.35: Straffeslag for Vålerenga. Juell blir hektet på vei igjennom.

11.01: 4-2! Jaaaa! Follestad Johansen kommer i stor fart mot keeper Engelin og scorer.

10.01: 2 min Vålerenga. Bonsaksen for slashing. Det var ikke lenge vi fikk være i overtall…

9.37: 2 min Storhamar. Hesbråten for hekting.

Veldig stygg situasjon på Jordal nå. Forferdelig knetakling på Oppøyen som blir skadet. Han må hjelpes i garderoben. Utrolig nok klarer ingen av de fire dommerne å se det og grisen slipper unna uten straff! Helt utrolig. Forferdelig dømming! Klanen er i harnisk.

5.28: 3-2. Storhamar reduserer igjen. Ikke bra! En merkelig scoring der pucken på litt uforklarlig vis finner veien forbi Søberg. Veldig heldig scoring. Skjerpings nå, Enga!

Et par store sjanser for Vål’enga nå. Først Oppøyen og Olden med en dobbeltsjanse før McCutcheon og Trygg var frempå.

Siste periode er i gang. Kom igjen nå, Enga!

2. periode:

Andre periode er over og stillingene er 3-1. Dette har vært en langt svakere periode av Vål’enga. Storhamar har fått muligheten til i hvert fall delvis å komme inn i kampen igjen. En tomålsledelse er ikke mye i hockey, så kampen er på ingen måte avgjort. Enga må skru opp tempoet igjen i siste perioden. For når Enga setter opp tempoet henger ikke bønda med. Denne periode har det dessverre skjedd altfor sjeldent. På tide å våkne igjen, Enga! Skuddstatistikk 2. periode: 7-9.

To minutter av perioden og stillingen er fortsatt 3-1. Det har vært forholdsvis hendelsesfattig de siste minuttene. Storhamar er dog mer med i kampen nå.

13.54: 2 min Vålerenga. Csiszar for  interference.

Flere store sjanser til Enga i overtallsspillet. Både Ask og Olden har gode muligheter uten å få satt pucken i buret.

9.53: 2 min Storhamar. Andersson for hekting. 4 mot 3 nå.

9.21: 2 min Vålerenga og Storhamar. Knutsen og Martz for roughing

7.29: 3-1. Storhamar reduserer litt ut av ingenting. Søberg må gi en retur og Ødegaard scorer.

Dommeren overser en klar slashing fra en bonde. Klanen lar han få høre det umiddelbart.

Bonsaksen smeller pucken i tverrliggeren helt oppe i krysset. Manglet en millimeter for scoring der.

0.48: 2 min Storhamar. Martz for slashing.

Pucken er droppet for andre periode. Kom igjen, Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 3-0 til Vålerenga. En sinnsyk start på kampen der Vål’enga ledet 3-0 etter 3 minutter! Da byttet Storhamar keeper. Det må ha vært noe av det kjappeste keeperbyttet i historien (som ikke skyldes skade). Etter dette roet kampen seg naturlig nok noe ned. Hele første periode har dog vært preget av kattens lek med musen. Enga har vært totalt suverene og kunne med klaff ledet enda mer. Fortsett sånn, Vålerenga! Skuddstatistikk 1. periode: 11-4.

13.57: 2 min Storhamar. Saxrud Danielsen for holding.

10.19: 2 min Vålerenga. Hoel for slashing. I tillegg får Knutsen og en bonde 2 min for roughing. Spill 4 mot 5.

3.00: 3.-0! Vår poengkonge Sondre Olden legger på til 3-0. Pasning Fra Oppøyen. Storhamar tar timeout og bytter keeper. For en åpning!

1.27: 2-0! Flott scoring av Enga! Det er Rasmus ,Juell som setter inn pucken etter strålende pasning  fra Follestad Johansen.

0.51: 1-0! Mathias Trygg setter pucken i buret. Assist fra McCutcheon og Bonsaksen.

Etter noen nettverksproblemer er vi nå på nett på Jordal. Og her er stillingen 3-0 til Enga. Alle tre scoringene innen 3 minutter var spilt.