NFF sensurerte «Takk Drillo – get lost Hallén»

Da klansmannen Paul Erik Norton ville si sin mening med et banner på landskampen mot Island, ble banneret tatt fra han. «Takk Drillo – get lost Hallén» ble for hard kost for kamparrangør NFF.

Tekst: MortenN


– Jeg ble smått sjokkert. Jeg er ikke så ofte på landskamp, men har sesongkort i Klanen. Det er trist at fotballen i mindre og mindre grad blir et sted man kan ytre seg. Det er flere og flere som blir hysja på. Utviklingen går feil vei, sier Norton til Dagbladet.

– Jeg satt på felt 105 på Ullevaal, altså på langsiden. Jeg regner med at det var greit å bruke et slikt banner, men plutselig ville altså vaktene ta det fra meg. Jeg ville egentlig ikke slippe det, men de var unge og spreke, så de tok det til slutt. De sa at arrangøren hadde private regler på Ullevaal som sa at ytringsfriheten ikke gjaldt der.

Kommunikasjonsdirektør i Norges Fotballforbund, Svein Graff, forteller at et fåtall bannere ble fjernet fra tribunen i forbindelse med 1-1-kampen i hovedstaden.

– NFF, sammen med politiet og vaktselskapet, vurderer om bannere på stadion har et støtende budskap. Budskapet skal godkjennes på forhånd og i går ble det fjernet flere som ikke var godkjent, sier Graff til Dagbladet.

Les hele saken på Dagbladet.no.

I Klanssammenheng sorterer landslag under distriktspolitisk avdeling. Vår talsmann på feltet gir følgende kommentar til hendelsene:

– De gjemmer seg bak at alle slike budskap skal godkjennes på forhånd, men dette er jo en praksis som ikke blir gjort kjent før du står der med banneret ditt. Da er det for sent. Mon tro om han hadde fått godkjent et banner der det sto «Jeg liker Yngve Hallén!» eller «Heia Norge»? Jeg antar det, og i så fall fratas man altså bannere bare dersom banneret faller lite i smak. Med andre ord: Sensur.

Fra før har NFF lagt seg ut med Norsk Supporterallianse, som ikke lenger er velkommen på landskamper – nå skal også den sittende supporteren knebles. Når man legger dette sammen med veldig høye billettpriser gir resultatet seg: Et folketomt Ullevål Stadion.

Comments are closed.