Stengelgate – en farse

Klanens talsmann Christian Kjellsen gir deg sine tanker om farsen som har pågått i retten de siste ukene. 

Tekst: Christian Kjellsen


Rettsaken har vært en beskrivelse og presentasjon av hvordan drøye, kjipe og cowboyaktige overganger og forhandlinger pågår i dagens fotball. Det er et rotterace hvor alle forsøker å lure alle til beste for sin egen klubb – krydret med agenter som meler sin egen og spillerens kake. For retten må dette være sjokkartet og opplysende på samme tid. Det vi snakker om er kjøp og salg av spillere med fullstendig ukjent verdi av aktører som egentlig ikke har penger….

Oppsummert må man være ansatt i NFF for å tro at deres koseregler følges av noen som helst. Det skys ingen midler – alle vet det, alle forholder seg til det. Bortsett fra NFF, stakkars.

Vi har fått beskrevet hvor panisk og stressa en klubb blir når økonomispøkelset som henger over alle klubber (bortsett fra RBK) plutselig kommer og biter dem i ræva. Stabæk selger unna det de kan, sikrer seg penger der de kan og fjerner kostnader der de kan. Samtidig må de kjæle med investorer og sponsorer, alt innenfor NFFs noe naive og virkelighetsfjerne regelverk.

Vi har fått en veldig reell og trist beskrivelse av de interne forholdene som rådet i Vålerenga fotball på denne tida. En klubb med stygge interne problemer og med voldsomme mistillitsforhold i alle bauger og kanter. Dette opplevde alle vi som fulgte det på nært hold – og nå er det nøye beskrevet i retten.

RBKs sanne ansikt i overgangssaker er endelig blitt beskrevet i klartekst. De driter i klubbene (og regelverket til NFF) og går rett på spiller eller agent. De forventer at deres rykte som rikest og ”hele Norges Rosenborg” skal være nok til at alle slipper det de har i hendene og løper til Nidaros for å spille fotball. Når dette skjærer seg blir de forbanna og lekker en konstruert (eller i beste fall misforstått historie til TV2. På seg selv bedømmer man andre kanskje..)

Når dette i tillegg også passer Hr Hallèn som hånd i hanske i sin maktkamp om ledervervet med Hr Loe i Stabæk blir det hele bare trist og stygt. Koblingen Skutle og Hallèn er velkjent. NFF kaster seg over saken, omtaler den i pressen og forhåndsdømmer like mye som TV2. Det skal her også nevnes at andre fotballedere som støttet Loe også ble ”tatt” i rare overgangssaker på denne tida, blant annet leder i andredivisjonsforeningen. Hvor er den undersøkende og gravende pressen når man trenger dem?

Totalt sett er saken bare trist, for norsk fotball, for Stabæk, for Vålerenga og ikke minst for Stengel. Jeg håper bare intenst at ikke TV2, Hallen og RBK slipper unna når alt er over.

Men før den tid kan vi glede oss til forsvarernes prosedyrer. Jeg har en følelse av at språkmektige mennesker som Ellen Holager Andenæs og John Christian Elden vil kunne avslutte dette med knusende ro, syrlige oppsummeringer og et påfølgende massivt nederlag for aktor – stakkar. Og på sikt også for NFF, TV2 og RBK.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.