NM: Vålerenga Damer til semifinale etter utklassing

Vålerenga – Medkila 5-1: Vilje, tæl og innsats. Det var hovedingrediensene da Vålerenga Damer tok seg til semifinalen i cupen. Og ja, det var så jævla enkelt.  

Tekst: EspenB // foto: Anders Grydeland (grydis.no)


Ca 250 betalende tilskuere fikk oppleve en festforestilling av de sjeldne da Vålerenga Damer tok i mot Medkila fra Harstad i sin første kvartfinale i cupen noensinne. Det så ikke ut som om Vålerenga var førstereis i kvartfinalesammenheng, tvert i mot så det ut til at de ikke har gjort annet.

Vålerenga dominerte totalt og burde leda med flere mål til pause. Store sjanser til tross, det tok likevel 42 minutter før Sola Gulbrandsen smalt av et langskudd som snek seg inn i det lengste krysset. Det ble førsteomgangens eneste scoring og jentene gikk til pause med velfortjent applaus fra tribunen. Skulle dette holde helt inn da?

Andre omgang begynte med solid press fra Medkila. Vi forberedte oss på neglebiting helt opp til albuene, men det skulle vise seg helt unødvendig å uroe nervene.

Marte Berget satt kontrollert inn 2-0 da kampen var 53 minutter gammel og Klanen sang av pur glede.  Mina Kjørum satt inn Vålerenga tredje scoring for kvelden etter 73 minutter til hemningsløs jubel blant de fremmøtte.

Medkila reduserte freidig nok til 3-1 i det 76. minutt og forsøkte å øke trykket mot Vålerengas mål. Målscorer var en eller annen bondekjerring.

Det hjalp akk så lite for de langveisfarende, for en annen bondekjerring klarte å klarere ett innlegg rett i egen kasse. Sjølmål og 4-1 til Vålerenga. Verden var endelig i vater etter fadesen til gutta i Molde på søndag.

5-1 kom rett før dommeren blåste av det hele, og det var Nana Gram som ga Medkila den siste salve og spiker`n i kista. Medkila er ute av cupen og Vålerenga kan gjøre seg klar til semifinale. Hurra!

Klanen var tilstede med sang og humør, og vi hørtes godt ute på banen, det var lett å se. Det var likevel god plass til flere sangglade, og jeg håper du kjenner din besøkelsestid i semifinalen. Dette var nemlig fryktelig gøy!

Vålerenga damer skriver videre på sin del Vålerengahistorien, og kan oppleve å løfte bøtta i året Vålerenga fyller 100 år. Det fortjener massiv støtte.

I semifinalen venter Avaldsnes, Lillestrøm eller Stabæk. I skrivende stund aner jeg ikke når semifinalene trekkes, men de skal spilles 5. og 6. oktober.

Hold av de datoene, du skal på kamp!

 


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.