Klanen.no anmelder teaterstykket Neste kamp

Idemaker Jon van Tidemand og Oslo Nye Teater setter denne høsten opp forestillingen Neste Kamp – En hundreårskrønike om Vålerenga. Hele Klanen.no var på premieren og inntrykkene våre kan leses her.

Tekst: EspenB/MortenN // foto: Rappa fra Oslo Nye Teater


La oss først understreke at vi er lova rette høyre og buksevann av digre Klansmenn om vi røper handlinga. Dette fordi de skal på forestillinga sjøl seinere og ikke vil vite hva som skjer ennå. Anmeldelsen er dermed «spoilerfri» siden vi ikke er så glade i å bli slått på.

Det er en musikalsk forestilling Oslo Nye setter opp, og sangene kan du. Du kan dem alle sammen!

Det er sterk gåsehudfaktor ved en rekke anledninger, for det er en veldig rørende forestilling de har satt sammen. Den er laga med mengder av kjærlighet til en del av byen vår, og mengder av kjærlighet til en klubb som fyller 100 år. Stykket er – som klubb og klan – fullt av kjappe replikker, som kjennetegner sjela vi er kjent for.

Neste kamp Oslo nye 2013Selve historien følger livet til den oppdikta figuren Henry Abelsen (Finn Schau) og hans familie gjennom fire generasjoner. Henry er født 29.07.1913, som er samme dag som en viss idrettsforening du er glad i. Historien til Henry veves sammen med både bydelshistoroie og klubbhistorie. Det er meget underholdende for oss som er over middels interessert i Vålerenga, og vi både tror og håper det treffer et bredere publikum enn oss.

Hele forestillingen er laga med glimt i øyet og latteren sitter løst. Kjærligheta til bydelen og klubben formelig renner ut av hver eneste replikk. De har klart å ta områdets sjel på kornet, og det er underholdning fra øverste hylle. Skuespillerne leverer gode prestasjoner og du merker at de har forberedt seg grundig. Legg merke til språket de har. Det er imponerende å høre at samtlige snakker som om de har bodd på Vålerenga hele livet.

For en Klansmann er det en merkelig opplevelse å sitte rolig å se på at andre synger sangene dine. Du har hele tiden lyst til å sprette opp på scene og bli med. Det løste vi lett ved at vi sang med. Det var vi ikke aleine om og stemninga i salen var god. Vi kan melde om latter, smil og grining. Garva Klansmenn meldte om at tårene satt løst, og hvem skulle trodd det?

Neste kamp Oslo nye 2013Skulle vi rulla terning hadde «Neste kamp» fått en knallsterk femmer. De får litt trekk fra oss gretne gamle grinebitere fordi de synger sangene våre for fort, og for at de ikke er spesielt samstemte på scenen når de synger sangene til Klanen. Det er selvsagt småpirk, og vi regner med at det går seg til når de får flere forestillinger under huden.

Det er herlig at et av Oslos største teatre setter opp et stykke om en eliteserieklubb i fotball. Det har ikke skjedd før, og det kommer neppe til å skje igjen heller. Det gjør oss forbanna glade og stolte. Forestillinga varer i ca to og en halv time og du får kjøpt pølse med sennep og kald Ringnes i pausa!

En pen liten fugl har hviska oss i øret at du betaler kun 195 kr om du går i luka utenfor Oslo Nye og kjøper billett til forestillingene neste uke. Det synes vi du skal gjøre, for denne forestillingen kan du rett og slett ikke gå glipp av.

Og du? Hovedrolleinnehaveren har sesongkort på Ullevaal og er Klansmann!

Billetter kjøper du i luka, på telefonnummer 22 34 86 80 eller her: http://www.oslonye.no/spilleplaner/neste_kamp


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.