MortenNsDagbok: Det var antagelig verre enn noen trodde

Vålerenga er i ferd med å levere en sesong som ikke frembringer de store følelsene. Det store starter i det små, sier dem – men må det være smått så lenge da?


Vålerenga Fotball har plassert seg der man pleier. Cup-exiten i kvartfinalen og åttendeplassen vi for tida klamrer oss til i serien er rett og slett et godt bilde av hva vi kunne få til i år.

Men vi ville jo ha så mye mer i jubileumssesongen.

Det tror jeg vi aldri var i nærheten av å kunne få.

Oslos Stolthet var på vei mot avgrunnen når Kjetil Rekdal tok over i januar. Det var lite som tydet på en jubelsesong rundt nyttår, og tilstanden var antagelig mye, mye verre enn noen av oss trodde. Spillere, administrasjon og sportslig stab var desillusjonert og led av mangel på sprut, inspirasjon – og talent.

Vi har i løpet av sesongen opplevd et hamskifte. Kjetil Rekdal har gjort det han kunne på sin front. Administrasjonen er omorganisert og fremstår som mer vital enn på lenge. Dessverre har ikke dette gitt seg utslag i gull og glitter verken på sportssida, tribuna eller for den saks skyld markedsfronten. Vi står for eksempel uten generalsponsor og med en samarbeidsavtale med Trøim&co på oppsigelse.

Grepene som er gjort har imidlertid rustet Vålerenga til å skritte mot trona igjen. Beina er i ferd med å plantes godt på bakken igjen, og finger’n er stukket i jorda.

Vi veit at vinteren som kommer vil føre til de siste endringene i spillerstallen som sikrer at Kjetil Rekdal får satt SITT lag. Jeg veit at spillerne kommer til å gå inn i 2014 med en helt annen innstilling enn de seinere åra. Jeg trur at entusiasmen hos publikum og sponsorer kommer skliende med neste års suksess. Men her ligger det en sirkelreferanse jeg er nødt til å minne om:

Økt publikumsoppslutning og flere sponsorer på banen trekker også sport i riktig retning. Engasjement=motivasjon, og cash=bedre, nye spellere.

Neste hjemmekamp er mot Brann 15/9. Det er den fjerde siste hjemmekampen i år. Ja, det nærmer seg slutten!

La oss avslutte med stil, på banen, tribunen og i kontora på Valle. Med et mirakel klarer vi europacup nest år også…


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.