Endelig er vi i gang. Børst og Ball er på vei!

Før en festival er det forunderlig mange ting som skal på plass og her en en liten situasjonsrapport rett før det braker løs.

Tekst: EspenB


Fredagen er endelig her og en gjeng ildsjeler har møt opp på Gamlebyen Skate Park (GSP). Vi ser umiddelbart at her har folk holdt på i flere dager allerede. Fantastiske piecer av Vålerenga-grafitti lyser mot oss fra store veggflater. Scenen under brua reiser seg og dassene har kommet. En truck er leid inn fra Toyota og gjør manns jobb. Royal Junk monterer kjøkken og det stables øl i kjøleskapene. Alle smiler, sola skinner og det er lun stemning.
Noen stresser mer enn andre. En skjøteledning som er for kort skaper en viss oppstandelse. Uten strøm, ingen Strongbowbar. Ett par kjappe telefoner løser floken og skjøteledning er på vei.
Sjøl blir jeg umiddelbart satt i arbeid med å vaske utebaren. Det viser seg å være en utfordrende oppgave. Jeg tviler på at den er vasket før. Etter fire omganger med bøtteballett, varmt vann og Zalo innser jeg at den aldri blir helt ren, men at man faktisk kan lene seg på den uten å ødelegge klær. Rent nok.
Neste oppgave for min del er å stå på utsiden og passe på dassene. De er ikke klar til bruk og tilfeldig forbipasserende er ikke klar over dette, viser det seg. En uhyre viktig jobb altså. Jeg går inn for jobben med dødsforakt og alvorlig mine. Rundt meg henges det opp et utall bannere med fet logo og lydsjekken starter. Det er overraskende bra lyd under brua.

Frank Znort Quartet leverervarene på lydsjekken og Gatas Parlament er inne og synger noen låter. Det låter dritfett, men nå må jeg nesten stikke. Folk står på utsiden og vil inn!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.