Vålerenga er på opptur. Mot Viking vinner vi!

Den siste hjemmekampen før fotballferien spilles søndag. Viking er motstander og Vålerenga er i støtet. Oppturen har starta for lengst. Talla så langt i sesongen viser det.

Tekst: EspenB


Etter søndagens kamp er vi halvveis i serien og vi kan være enige i at sesongen så langt ikke står til laud hverken spillemessig eller resultatmessig. Vi har hatt noen tunge stunder under vårsesongens gang. Rekdal spådde dette før sesongstart.

La meg kort rippe opp i det vonde.

Etter fem spilte serierunder sto vi med tre lusne poeng. Tre av 15. Fire tap. I tillegg var  tre poenga vi hadde fått var av det heldige slaget. Vi vant noe ufortjent 1-0 hjemme mot Sogndal.

Vi hadde scora hele to må og sluppet inn bare 9 på de kampene. Vi lå faen meg på 15 plass etter å ha møtt Brann, Sogndal, Odd, Godset og Start. Bare Molde var dårligere. Husker du? Husker du hvor jævlig det var?

Så hadde vi ett lite vendepunkt resultatmessig. Vi slo Ålesund og SandnesUlf 2-1 i de to påfølgende serierundene. Endelig var vi i gang!

Så kom den største nedturen for meg i år. Vi hadde Hønefoss hjemme, og Vålerenga skal ikke tape hjemme mot Hønefoss. Vi skal ikke det. Likevel to det 1-2 på resultattavla etter kampen. Jeg gråt selvsagt ingen bitre tårer den kvelden, men noe rusk i begge øya var det.

Den neste serierunden tapte vi i Haugesund. Serierunde nummer 9. Vi pleier å tape i Haugesund, så det var ventet. Ikke antydning til rusk i øya da.

Den tiende serierunden ble spilt 16. mai. Vi slo Tromsø 2-0. Viktigere er det at den serierunden har fungert som et slags vendepunkt.

Runde 10 til 14 har gitt oss 10 poeng av 15 mulige. Vi står med 2-2-1 på de fem siste kampene. Det burde vært 4-1-0 og 13 av 15 poeng men i to 3-3- kamper har vi sluppet inn mål på overtid. Mot Sarpsborg og Molde. Vi har seier mot Tromsø og Lillestrøm og et surt ufortjent tap mot Rosenborg. Vi har scora 10 mål på de fem siste kampene mot 2 mål på de fem første kampene.

Det forteller meg at vi er på rett vei. Vi er så jævlig på rett vei etter den tragiske seriestarten og på søndag kl 19:00 er det Viking som skal få svi.

Ja, Viking er formsterke, men vi aner en liten dupp hos dem. Dessuten sliter Viking på Ullevaal. Vi har rusla ut av Ullevaal med brede glis etter kamp mot Viking de fire siste årene. Fire strake seire har sørga for det.

Det gjør vi søndag også. Vi gliser bredt. Da tar vi nok en trepoenger mot Viking på eget gress.  Banna bein! Børven avgjør det hele.

Kom deg på den kampen. Oppturen har starta. Bli med på turen opppover tabellen.

Herregud! For en høst det kommer til å bli!


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.