MortenNsDagbok: VG driter seg ut

Distriktspolitisk avdeling er normalt sett ikke veldig opptatt av treningskamper, men når Verdens Gang mener at stjernene uteblir fra treningskampen mellom Vålerenga og Barcelona på lørdag – må talsmannen ta bladet fra munnen.

På vg.no i dag «avslører» nettskribentene Hanne Skjellum og Marius Vik at oppgjøret vil bli blottet for stjerner, og mer enn antyder at folk har blitt lurt. Jeg tolker ikke saken som noe som helst annet enn nok et forsøk på å sverte Vålerengas omdømme.

Enhver med den aller minste innsikt i hvorledes treningskamper og showkamper fungerer vet at INGEN topper laget sitt til en slik kamp. Det er verdt å nevne at Barcelona stiller med nøyaktig samme tropp mot Champions League-vinner Bayern München i disse dager. Jeg tror ikke tysk presse er like kunnskapsløse som norsk hovedstadspresse, i verste fall bruker de anledningen til å lage en «morsom» sak om at Bayern kan spasere seg lett til seier eller noe sånt. 

Til fakta: Det Vålerenga har sikret seg, er i det minste at Lionel Messi kommer. Han er, til VG sin opplysning, for tiden verdens beste fotballspiller – og vil antagelig passe inn i begrepet «stjerne». Vålerenga har ikke lurt noen, de har hele tiden sagt (og markedsført) at Barcelona kommer til Ullevaal, med Lionel Messi i spissen. I tillegg har det vært nevnt at Mascherano kommer. Igjen: Enhver med den aller minste innsikt i hvorledes treningskamper og showkamper fungerer vet at INGEN topper laget sitt til en slik kamp.

At det nye stjerneskuddet Neymar ikke kommer, er ikke så veldig rart – i og med at han slutter seg til Barcelonas tropp først neste uke. Andre spillere Barcelona hadde i prøve-VM har også fått sommerferie. Sommerferie er forøvrig et konsept som også er vanlig i VG Netts redaksjon, skulle jeg tro.

Når det er sagt, er jeg mest spent på hvem av Vålerengas stjerner som kommer til å spille kampen. Kjetil Rekdal kommer selvfølgelig, i likhet med hvem det nå er som trener Barcelona denne uka, heller ikke til å toppe laget i treningskampen. Det betyr at det kan hende vi aldri får vite hvem som er den beste spilleren av Morten Berre og Lionel Messi. Det kan bli umulig å sammenligne Christian Grindheim og Javier Mascherano. Det kan hende vi aldri får se Adriano og Marcel samtidig på banen.

Men, som den gamle langrenns-legenden Per Knut Aaland sa det: «En dag uten trening, er en dag uten mening». På lørdag er det mulig å betale for å se andre trene, om man vil.

For noen er slikt en utmerket oppladning til jubileums-kampen mot Sarpsborg på mandag, tippeligaoppgjøret som går på samme dag som Vålerenga fyller 100 år. Noen andre velger noe annet.

Det finnes til og med dem som i sitt enfold sitter i sofaen, leser VG Nett – og tror de får et noenlunde riktig bilde av verden rundt seg. De aller drøyeste velger til og med å avsløre seg selv ved å legge til kommentarer under sakene…


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.