Styremøte og styrepils 19. juni: Forandringer i vente

Det ble et skravlete styremøte med en ganske uspesifikk agenda i går. Kjetil Rekdal må ta skylda for det. Han stakk innom og var i det snakkesalige hjørnet. Det meste av tida gikk derfor med til å bli oppdatert på situasjonen hos a-laget.

Tekst: Kjell Henning Thon

Styremedlemmene spurte og Rekdal svarte. Han var ærlig og åpen om mange av utfordringene som er i klubben. Alt dette kan ikke stå her, men det er forandringer i vente.

kjetil rekdal

Kjetil Rekdal. Foto: vif-fotball.no

Første og største utfordring er treningssituasjonen. Både gress- og kunstgress-forholdene er for dårlige, og det jobbes med å få gjort noe med det slik at vi står bedre rustet neste sesong enn hva som er tilfellet i dag. Hva som kan og må gjøres er ikke helt avklart, men det settes trykk på jobben, slik at Vålerenga har dette i orden asap.

Men dette er ikke bare et VIF-spørsmål, også et spørsmål om hva kommunen vil, hva investorer og sponsorer vil være med på.

Foto: Eivind Hauger

Riki Alba. Foto: Eivind Hauger

Vi snakket også om Vålerenga-stallen, og uten å gå inn på enkeltspillere, er det tydelig at Rekdal er imponert over enkelte, og mindre imponert over andre.

Han har også god oversikt over hva som skjer på rekruttlaget, og ser for seg at de spillerne og de holdningene som er å finne der er noe han i stort monn ønsker å flytte opp i A-stallen. Han nevnte spesielt Ivan og Ricki, men ønsker også andre spillere opp i A-stallen.

Så snakket vi litt om Fotballforbundet, der vi leser Rekdal slik at han nok er på supporternes side når det kommer til å se hvordan NFF snarere driver politikk enn praktisk arbeid. Derfor mener også Rekdal at det er viktig at vi supportere fortsatt må være tålmodige i de sakene som gjelder for eksempel pyroteknikk.

523-sarpsborg_sparta_pmsI tillegg ba Rekdal Klanens styre om å hjelpe til med å fylle stadion til jubileumskampen mot Sarpsborg 29. juli. Som svar sa vi at vi ønsker at klubben skal sette på trykket som trengs for å få folk til å skjønne viktigheten av dette. Vi er enige om at nye spillere inn i troppen kan ligge i det økonomiske resultatet av kampene mot Barcelona, Liverpool og Sarpsborg. Minst en million er også premien for å vinne cupkampen mot Sogndal.

Så kastet vi ut Rekdal og han dro opp til NFF og trakk Rosenborg på Lerkendal som potensiell motstander i neste runde.

Da snakket vi om Klanens jubileumskonserthelg fredag 9. og lørdag 10. august, der program, opplegg og system begynner å tegne seg ut. Sett av begge kveldene. Og drikk noen øl med oss på ettermiddagen søndag 11. for å komme deg igjen! Informasjon kommer!

Blått ÅråsenVi diskuterte kampen på Åråsen, der det er ekstremt viktig at ingen benytter seg av pyroteknisk materiale, da NFF rasler med poengtrekk-sablene. Bussopplegg osv. Er i boks, og staves ut med store bokstaver på klanen.no nærmest daglig framover.

Klanen har bestemt seg for å ha telt på Norway Cup i år igjen. Svenna tar den omfattende jobben og ber om hjelp fra folk som har fritid.

Deretter gikk vi ned på Bohemen, der en kritisk masterstudent (som bare har igjen muntlig!) forsøkte å stille oss til veggs med dobbeltbunnede spørsmål. Men det klarte han selvsagt ikke. I stedet kunne vi diskutere sex, Trondheims-tur og andre ting som interesserer en Vålerenga-supporter. Neste styremøte er tirsdag 2. juli.

Comments are closed.