MortenNsDagbok: En sommer er over

Lørdag møter Vålerenga Molde på Ullevål, og det betyr at årets sommerferie er over. Takk og lov, nå er det bare å glede/grue seg igjen. 

Vålerenga Fotball har nå tre viktige kamper på rad. Først kommer lørdagens kamp mot Molde i Tippeligaen, dernest åttendedelsfinalen i cupen mot Sogndal på onsdag – før vi skal til (Blått) Åråsen og spille risikokamp.

Det betyr full rulle og Vålerenga på alles lepper igjen. Siden sist har Fellah blitt spilleklar, og en rekke Vålerenga-spellere har spellt landskamper av ymse slag. Ogude kommer til å fortsette med det en stund, og forhåpentligvis matches han i form i prøve-VM for Nigeria.

I Tippeligaen ligger Vålerenga på en 12. plass med 13 poeng. Det er 16 poeng opp til serieleder Strømsgodset, 10 poeng opp til Viking på bronseplass – og fattige tre poeng ned til Molde og Sandnes Ulf som ligger sist med 10 poeng.

Det betyr, kjære Vålerenga-venner, at vi er det som kalles et bånnlag.

Kampen mot Molde blir rimeligvis veldig, veldig viktig. Vi møter selvfølgelig et Molde som akkurat har snudd kjærringa si – og vi er slettes ikke noen storfavoritter på eget gress på lørdag. Med tomålstap passerer Molde oss – det må ikke skje.

Skribenten håper at både laget og supportere har hatt godt av sommerpausen. Uansett hvor godt laget har trent, er det viktig at tribuna også henger med – og at vi fortsetter trenden med et stadig bedre sangopplegg på Vestbredden.

Jeg kjenner jeg har store problemer med å svelge et tap mot hele Norges favorittbebby. Det hadde vært fryktelig irriterende, også av årsaker som framkommer lengre ned i teksten. Men våre gutter svikter aldri (mer), så detta går nok bra.

Undertegnede skal selvfølgelig gjøre sitt til å henge med på sangrepertoaret, gynge med på hoppesangene – og ellers strø rundt seg med lakoniske kommentarer om det som måtte by seg. Han gjør også et forsøk på å omvende sin svigerfar, som er vaskeekte lensmann og vestlending med Molde-sympatier- og har en vei å gå med det meste vedrørende fotball og supporterkultur.

Men ingen oppgave for for stor for distriktspolitisk avdeling.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.