Lørdag er det bunnoppgjør – det blir en spennende høst

Vi kan endelig legge fotballferien bak oss og det er duket for ett skikkelig bunnoppgjør på Ullevaal i morgen. Blod, svette, snørr og tårer. Du har etterlyst spenning i serien i årevis, og nå er spenninga her. 

Tekst: EspenB 


Oddsen for at tippeligaens 13. runde med møtet mellom de siste to års serievinner og Vålerenga skulle vært ett reint bunnoppgjør må ha vært skyhøye før seriestart. Det betyr lite. Faktum er at Molde holder nest siste plass på tabellen, og vi klamrer oss til 12. plassen 3 poeng unna direkte nedrykk.

Folk har i årevis prata om at tilværelsen midt på tabellen er møkk kjedelig. «Ingen verdens ting å spille for» og «sesongen er over allerede i august» har vært gjengangere de siste sesongene. Vel, de tidene er forbi.

Nå er spenninga tilbake i fullt monn. Du har fått det du ba om. Dessverre for  den sarte supportersjela di dreier spenninga seg om feil ende av tabellen. Spenninga handler ikke om medaljer, men om fortsatt eksistens i den øverste divisjonen.

Sjøl har jeg allerede begynt å lengte tilbake til den trygge men kjedelige tilværelsen midt på tabellen. Veien er kortere til toppen derifra.

Om vi taper på lørdag og kampene til laga rundt oss på tabellen går i vår disfavør er vi nederst på tabellen søndag kveld. Helt jævla sist, og det vil være forbanna trist.

Smak litt på den tanken.

Det var da faen til negativ holdning, tenker vel du nå. Joda, jeg er enig, men det hender det hjelper i stirre fanden i brunøy…eh…hvitøyet. Da får du i alle fall fokus på de rette tinga.

For oss som supportere betyr det en eneste ting, og du veit godt hva det er. Det handler om å komme seg på kamp, brøle ut sin kjærlighet til klubben og stå bak spillera uansett resultat, spill, vær eller vind. Vi er best i motgang.

Det kan hende det regner i morgen, men drit i det. Vi har tak! Bli med og løft Vålerenga det lille hakket de trenger for å knuse babyface og hans sjelløse, vaklende Røkkeløkkeimperium.

Molde sin tid er forbi, ikke la dem holde drømmen i live på Ullevaal i morgen.

Stemninga på tribunen har vært bedre i år enn i fjor. Mye bedre. Vi fortsetter å bygge på det reisverket vi har starta med på Vestbredden på samme måte som Rekdal bygger laget sitt sten for sten. Trekk mot felt 105 og bidra.

Det er i morgen det gjelder. Da legger Rekdal og hans menn grunnlaget for en flott høstsesong. De skal ut å vinne krigen.

En gang var vi krigere – i morgen er vi der igjen. Denne krigen skal vi vinne. Seieren er vår!

Kampstart 15:30


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.