Tro, håp og kjærlighet

Vålerenga møter Sarpsborg 08 der nede i Østfold tirsdag. Bortetur, mulighet til tre nye poeng og siden forbundet har fjernet mandagskampen, «endelig» tirsdagskamp … Du skal vel dit?

Tekst: Kjell Henning Thon

Tur- og billettinformasjon finner du her.

«Jeg vil gjerne lide for dermed å bli beredt til den evige herlighet. Da strømmer straks velsignelse og trøst inn i ditt hjerte», sier de evangeliske mariasøstrene. «Ja, jeg vil gjerne lide på livets landevei/Med Enga ved min side, for jeg elsker deg/Og ut av Oslo drar vi for å knuse folk og fe/Overalt hvor Enga speller, så følger vi med», synger vi. Begge deler handler om det samme: Tro, håp og kjærlighet.

EVANGELISKE MARIASØSTRE: Tror i motsetning til Klanen ikke på noe håndfast, i følge artikkelforfatteren.

EVANGELISKE MARIASØSTRE: Tror i motsetning til Klanen ikke på noe håndfast, i følge artikkelforfatteren.

Men i motsetning til søstrene, tror vi på noe håndfast, vi håper på vakkert spill og tre poeng, og kjærligheten øses ut til et lite merke som i seg selv symboliserer at det er hundre år siden dette samlingspunktet oppsto i et kassesnekkeri på Vålerenga.

Vi ønsker oss selvsagt alt vi husker fra de beste fotballkampene vi har sett. Vi ønsker oss masse mål, finspill og et lekent Vif-lag. Vi ønsker oss kombinasjoner og tekniske detaljer, lek med ballen og raske omstillinger, noen back-raid og noen driblerier.

Men det eneste vi egentlig krever er et lag som framstår som forberedt og som gir alt. Altså et lag som skjønner hvem og hva de skal møte og forstår hvordan de skal løse dette. Et lag som derfor er i stand til å gi alt i duellene, har en plan de forsøker å følge, og som yter sitt beste for å nå den.

HAMSTER: Vi er fryktet hos slike, i følge artikkelforfatteren.

HAMSTER: Vi er fryktet hos slike, i følge artikkelforfatteren.

Men skal vi kunne kreve dette må vi møte opp og gi alt selv. Klanen på tribunen skal være den tolvte mann. Vi skal være frykta blant storebrødre og hamstere i grisgrendte strøk. Og vi skal gi alt for å støtte laget.

Etter sesongen så langt vet vi ikke hva vi skal regne med: Hønefoss-kampen viste oss dårlig oppmøte og rævva spill, Tromsø-kampen tilsvarende oppmøte, men mengder av innsats og perioder med god fotball, samt en hjemmetribune som er i ferd med å sette seg. I Sarpsborg tirsdag forventer vi noen få navende vålerengasupportere, pøsregn og knallharde taklinger. Alt ekstra er en bonus. Vær der og bidra til å gjøre disse ordene til skamme!

Tur- og billettinformasjon finner du her.

Comments are closed.