MortenNsDagbok: På tross av at det ikke finnes plasser å spille!

Norge er blant de ti største hockey-nasjonene i verden. Dette til tross for en begredelig – for ikke å si fraværende – anleggssituasjon. Det reflekteres også gjennom hvor landslagsspillerene kommer fra.

Her er Norges VM-tropp:

Norges tropp til A-VM i ishockey 2013.

Norges tropp til A-VM i ishockey 2013.

Av 25 spillere kommer 16 spillere fra Oslo, hvor anleggsituasjonen bare er begredelig. Ellers ser vi det dukker opp en og annen spiller fra de andre stedene man finner GET-ligalag, med en der tilhørende ishall.

At vi en del år nå har etablert oss som en betydelighet i internasjonal hockey er rett og slett bemerkelsesverdig. Nasjoner som Tyskland er parkert, det til tross for at de har et helt annet rekrutteringsgrunnlag. Vi spiller tidvis jevnt med våre naboer Sverige og Finland, til tross for at det i disse landene er like naturlig med hockeyhaller som med kjøpesentere.

Les også: Morten, Daniel og Steffen: Lykke til!

Dersom Norge for tredje år på rad klarer å gå til kvartfinalen i VM, er det intet annet enn en sensasjonell prestasjon!

Selv om det også er mangel på gode elitearenaer, er det først og fremst småhallene der kidsa og amatørene kan boltre seg som mangler. I Oslo burde det være MINST en i hver bydel, og rundt om i Norge burde det være en i hver kommune.

Først når dette kommer på plass kan Norge ha et rekrutteringsgrunnlag som gir håp om å kunne etablere seg i verdenstoppen – på lik linje med våre svenske og finske naboer.

Med håp om en snarlig bedring i anleggsituasjonen rundt om i Norge ønsker jeg Norge lykke til med årets VM, koser meg med denne tidløse klassikeren – og håper nok en gang landslaget er på glid.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.