VIF tildelt prisen Bypatrioten 2013

Vålerengens Idrettsforening er tildelt æresprisen «Bypatrioten» av Oslo Byes Vel. Vi gratulerer foreninga på det aller hjerteligste. Dette kan alle i foreninga og i miljøet rundt være skikkelig stolte av!

 


Oslo Byes Vels ærespris- Bypatrioten- ble for første gang lansert, og tildelt gamleordfører Rolf Stranger, i 1989. For første gang siden prisen ble lansert tildeles prisen i år til en organisasjon.

– Det er en stor ære for VIF, sier leder Hanne Finstad.

Vålerengens Idrettsforening er et forbilde for andre idrettslag og organisasjoner i Oslo. Vålerenga er satt på Norgeskartet. Samtidig liker VIF å presentere seg som «Oslos stolthet”, og lever opp til Oslos motto som «byen med det store hjertet», skriver Oslo Byes Vel i sin begrunnelse for tildelingen.

Tidligere vinnere er betydeligheter som Jan Erik Vold, Arne Skouen, Albert Nordengen, Christian Ringnes, Kåre Willoch, Thorbjørn Berntsen, Lillebjørn Nilsen, Tove Nilsen, Lise Fjeldstad og Karsten Alnæs

Vålerengens Idrettsforening har i 100 år vært et aktivum i sitt nærmiljø og utviklet bydelspatriotisme og stedstilhørighet av stor sosial verdi. Bydelen Vålerenga og idrettsforeningen er blitt synonyme begreper. I tillegg har foreningen vokst ut over bydelen på Oslos østkant og blitt en representant for Oslo som hele Norge kjenner. Den folkelige og ofte røffe urbane opptreden og ordbruk blant klubbens supportere er både et forfriskende innslag og noe de fleste har en mening om. Det er vanskelig å stille seg likegyldig til VIF og Klanen, skriver de videre.

VIF dyrker sin historiske forankring og et usedvanlig persongalleri av fremragende idrettsfolk med et lurt glimt i øyekroken. På en imponerende måte har foreningen klart å beholde idrettsglede og bohemens væremåte med målbevisst satsing på å bli best innenfor sitt felt. Spontan løssluppenhet og seriøs kompetanseutvikling kjennetegner prisvinneren.

Gratulerer med 100-års jubileet. – Lenge leve Vålerenga – og Oslo, avslutter vellet i sin begrunnelse.

Utdelingen finner sted tirsdag 23. april 2013 kl. 19 i Militærhospitalets auditorium, Grev Wedels plass 1. Vålerengasupportere er velkommen.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.