Vålerenga slo tilbake i finale # 5!

VÅLERENGA-STAVANGER 3-1 Vålerenga vant fullt fortjent kveldens finale på Jordal Amfi og reduserte til 2-3 i kamper. Comebacket er i gang! Vålerenga var det beste laget kampen igjennom, selv om Stavanger yppet seg litt i siste periode. Dagens helt ble backen Anders Hilt Jørgensen som scoret to av Engas mål. Det siste var en skikkelig perle! Neste kamp i serien er nå førstkommende søndag, i Stavanger. Med seier i den kampen vil vi få en avgjørende kamp på tirsdag. Kom igjen nå Enga! Vi skal vinne finalen!

Tekst: Morten N/Frodo Foto: Eivind Hauger


Under følger vårt livereferat.

3. periode

Kampen er slutt. Vi vant 3-1!

18.57: Utvisning Stavanger. 2 min lagstraff for å ha for mange spillere på isen.

18.12. Holm redder Donatis straffe. Veldig godt forsøk av Tyler med en piruett, men har ikke flaksen på sin side.

18.12: Straffeslag til Vålerenga. Tyler Donati alene igjennom og blir hektet. Klar straffe.

16.54: Utvisning Stavanger. Andersen David 2 min for slashing.

15.58: 3-1! Jaaaa!! Strålende kontring av Enga! Hilt Jørgensen setter pucken i tverligger og ned på pasning fra Cocozza og Karterud. Kjempegoal!

Icing-show av Stavanger på Jordal nå med 6 minutter igjen. De har hatt 4 icing de siste 3 minuttene. Klassisk Petter Thoresen…

Halvveis i tredje periode er stillingen 2-1. Stavanger har fått flere power play i denne perioden og har klart å score på en av dem. Enga har vært litt mer udisiplinerte, men har også hatt uflaks med et par av dommeravgjørelsene. Vi trenger nå å gutse for fullt de siste minuttene, så vi drar dette i land!

Tyler Donati spiller bror Justin alene med keeper, men Holm redder! Ble litt stresset der, Justin Donati. Hadde bedre tid enn han trodde.

Oilers skyter i stolpen! Vålerenga lever farlig nå! Det var overfallsmannen Strandfedlt som skjøt.

5.20: Utvisning Vålerenga. Olden 2 min for takling mot hodet. Også 10 min for dårlig oppførsel. Mye dømming mot Enga nå…

5.07: 2-1. Stavanger reduserer i overtall. Målscorer var Davis.

4.48: Utvisning Vålerenga. Ask 2 min for slashing.

God start av Vålerenga i siste periode. Vi har skapt et par halvsjanser de første 2-3 minuttene.

Perioden er i gang.

Her er bilder fra andre periode.

2. periode:

vif-oilers_small-15Perioden er over, og Vålerenga leder nå 2-0! En god periode for oss, vi tar tidlig ledelsen etter powerplaymål ved Hilt Jørgensen. Vi fortsetter å være best utover i perioden, og har flere gode muligheter. 2-0 kommer helt på slutten av perioden. Oilers surrer det til, og O`Marra får tak i pucken og øker ledelsen – i undertall! Jordal koker, vi tar pokalen hjem – du burde vært her…

18.38: 2-0!! Vi scorer i undertall! O’Marra! En litt heldig stuss på pucken gir O’Marra sjansen og han misbruker den ikke!

vif-oilers_small-1617.43: Utvisning Vålerenga. Gunnarson 2 min for hekting.

14.37: Utvisning Stavanger. Kaunismäki 2 min for hekting.

Halvveis i andre periode leder Vålerenga 1-0, helt fortjent! At ledelsen ikke er større kan Stavanger takke keeper Holm for. Enga har også hatt litt uflaks i de avgjørende situasjonene.

Vålerenga skaper flere gode muligheter i dette overtallsspillet, men pucken vil ikke i mål. Bra power play dog.

vif-oilers_small-135.38: Utvisning Stavanger. Kissel 2 min for slashing.

2.12: 1-0!! Flott scoring i power play! Hilt Jørgensen scorer på pasning fra Sørvik.

1.28: Utvisning Stavanger. Sveum 2 min for å lukke hånde om pucken.

Midtperioden er i gang. Kom igjen nå Enga!

1. periode:

vif-oilers_small-30Første periode er over og stillingen er som da vi startet. Vålerenga har vært det førende laget i åpningsperioden, men har ikke klart å få utteling for presset. Holm i Stavangers mål har så langt vært veldig god. Det ser i hvert fall ut som om Vålerenga har bestemt seg for å være disiplinerte og ikke dra på seg unødvendige utvisninger. Det kan vise seg å bli svært viktig! Forhåpentligvis vil Enga etter hvert få utteling også i målprotokollen, Vi kan trenge litt Donati-magi nå! Skuddstatistikk 1. periode: 13-7

IMG_0502

Begge de siste power playene til Vålerenga var ok. Vi skapte et par bra muligheter i hvert av dem, uten å få uttelling. Med litt under 5 minutter igjen  kunne Vålerenga fått en kjempesjanse ved Karterud, men dommeren (!) klarte å ødelegge med å stå i veien. Ellers hadde Karterud vært alene gjennom!

13.07: Utvisning Stavanger. Sympatiske Nagel 2 min for tripping.

9.57: Utvisning Stavanger. Høigård 2 min for slashing.

Ca. halvveis i første periode er det fortsatt ingen mål. Enga har vært det førende laget, men bønda er farlige på kontringer.

4.37: Utvisning Stavanger. Loikas 2 min for hekting.

IMG_0496Med 4 minutter spilt får Enga en stor sjanse! Ask spiller inn til Karlsson foran buret, men Holm gjør en god redning.

Pucken er droppet for finale nr.5. Kom igjen Enga! La oss KNUSE bønda!

Før kampen

Vi har kommet frem til finalekamp nr. 5 mot Stavanger og forutsetningene er enkle: Vålerenga må vinne i kveld og de to gjenstående finalekampene for å hente hjem bøtta. Det er et revansjelystent Vålerenga-lag som tar imot grisespillerne fra oljebyen. Vi har derfor fortsatt stor tro på at det blir seier i kveld og ikke minst har vi tro på at denne finaleserien fortsatt kan vinnes.

Et bortimot utsolgt Jordal Amfi venter lagene i kveld og forhåpentligvis gir det den ekstra tenningen våre iskrigere trenger. Kanskje til og med svinet Strandfeldt kunne få seg en liten kilevink i kveld? Sånn helt uten at det var med vilje..? Vi gelder oss i hvert fall stort til kveldens kamp!

Ses på Jordal!

 

 

Både før og etter kampen samles vi på Vålerenga Vertshus!

Bli med i Klanen du også.

Billettinformasjon til Vålerengas kamper på Jordal finner du her.

Comments are closed.