Vålerenga sikrer finaleplass i sudden death

VÅLERENGA-SPARTA 4-3 e.s.d. Vålerenga vinner til slutt 4-3 mot Sparta og sikrer finaleplassen etter en jevn og dramatisk kamp på Jordal. 13 sekunder inn i sudden death avgjør Morten Ask kampen for Enga. Vålerenga lå stort sett foran i målprotokollen kampen igjennom, men Sparta kom stadig tilbake. Som de tidligere kampene i denne serien var kampen tett, jevn og hendelsesrik. Til slutt var det dog rutinen og vinnerkulturen i Vålerenga som avgjorde. For ikke å glemme en strålende opplagt Steffen Søberg, som velfortjent ble kåret til Engas beste i dag. Neste stopp: NM-finale!  Vi skal vinne finalen!

Tekst: Frodo

Under følger vårt liverefrat:

1. sudden death periode:

0.13: 4-3!!! Enga avgjør med engang og er klar for finalen! Morten Ask setter inn pucken på pasning fra Sondre Olden. Yes!!!

Da er sudden death i gang. Kom igjen nå, Enga!

3. periode:

Tredje periode er over med stillingen 3-3. Altså 18 minutter pause og så sudden death til noen scorer.  Enga roter det til tiidlig i perioden med to utvisninger på rappen, slik at Sparta får utlignet. Etter det bølger kampen frem og tilbake. Tyler Donati hadde en ypperlig mulighet til å avgjøre med ett minutt igjen, men Bjurö gjør en strålende redning. Nå gjelder det for Enga å male på i sudden death og sikre seg finaleplassen! Skuddstatistikk 3. periode: 7-7

Fantastisk sjanse ved Tyler D. med drøye minuttet igjen! Alene med Bjurö, men sistnevnte redder.

Med drøye tre minutter igjen er det fortsatt uavgjort. Kampen bølger frem og tilbake nå uten de helt store sjansene. Begge lag vet nå at første scoring vil vinne matchen…

10.39: Utvisning Sparta. Søgaard 2 min for hekting.

Halvveis i siste periode er stillingen 3-3. Enga har vært kalrt best de siste minuttene etter å startet perioden med unødvendige utvisninger. Dessverre får ikke Sparta noen utvisning samme hvor mange spillere de har på banen…

5.18: Utvisning Sparta. Roest 2 min for interference. Kjempesjanse for Enga mens utvisningen var avventende.

3.13: 3-3. Selvsagt scorer Sparta med to sekunder igjen av den første utvisningen. De har da 50 sekunder igjen 5 mot 4. Shay Stephenson er målscorer.

2.03: Utvisning Vålerenga. Hilt Jørgensen 2 min for tripping. Dette ser ikke helt bra ut. Over minuttet 5  mot 3 for Sparta.

1.15: Utvisning Vålerenga. O’Marra 2 min for slashing

Pucken er droppet for (forhåpentligvis) siste periode. Kom igjen Enga!

2. periode:

Stillingen etter midtperioden er 3-2 til Vålerenga. En veldig begivenhetsrik andre periode etter at den første perioden var ganske så rolig. Det har vært store sjanser begge veier, men Enga har altså klart å opparbeide seg en liten ledelse. Mye av åren av det skal Steffen Søberg ha som har reddet flere store Sparta-muligheter. Enda bedre forsvarsspill for å hjelpe Søberg, er sannsynligvis nøkkelen for å beholde ledelsen. Fremover på banen er vi langt bedre i 2. periode og klarer altså å sette tre pucker i buret. Enga er nå én periode fra finaleplass. Nå gjelder det bare å gi jernet i siste periode og sikre finalspill! Skuddstatistikk 2. periode: 8-14.

18.14: 3-2! Tyler Donati scorer alene med Bjurö. Veldig viktig scoring for Vålerenga! Assist fra Anderson og O’Marra.

16.31: 2-2. Sparta scorer også i dette overtallet. Svakt forsvarsspill fra Vålerenga gjør at Sparta kan utligne ved Henriksen.

15.40: Utvisning Vålerenga. Thoresen 2 min for tripping. Så veldig rart ut…

13.38: 2-1! Strålende scoring av Vålerenga! Det er O’Marra som setter pucken i buret på pasning fra brødrene Donati.

11.33: 1-1. Sparta scorer i overtallet. De lemper en puck inn på målet og får satt returen i buret. Roest var målscorer.

9.58: Utvisnng Vålerenga. Olden 2 min for tripping.

De to strake power playene til Sparta førte til tre store Sparta-sjanser, der Søberg reddet alle tre. Strålende keeper-spill av Søberg! I tillegg hadde Enga en kjempesjanse der Cocozza kom alene mot Bjurö uten å få pucken i mål.

6.03: Utvisning Vålerenga. Hilt Jørgensen 2 min for å forsinke spillet.

4.29: Utvisning Vålerenga. Tyler Donati 2 min for slashing.

2.23: 1-0!! Vålerenga scorer i power play. Det er Stefan Espeland som setter inn en retur på skudd fra Thoresen. Assist også på Follestad Johansen.

1.01: Utvisning Sparta. Shay Stephenson 2 min for crosschecking.

Pucken er droppet. Kom igjen Enga!

1. periode:

Første periode er over med stillingen 0-0. Foreløpig har kampen vært litt tam, og lagene har brukt perioden på å kjenne på hverandre. Forhåpentligvis skrur Vålerenga skikkelig på i neste periode! Enga har dog vært det beste laget i 1. periode og skapt en del farligheter foran Spartas keeper, men foreløpig ha de ikke klart å overliste Bjurö. Nøkkelen er trolig (som vanlig på Jordal) å bedre overtallsspillet.  Sparta skapte et par sjanser på slutten av perioden, men Søberg var på plass og vartet opp med fine redninger.  Skuddstatitiskk 1. periode: 9-6

18.22: Utvisning Sparta. Ramsay 2 min for slashing.

3 minutter igjen av  perioden og kampbildet er fortsatt stort sett det samme. Vålerenga skaper det lille som skjer foran burene, selv om Sparta har kommet litt mer med de siste par minuttene.

Stillingen i Stavanger er forøvrig 1-0 til hjemmelaget.

Halvveis i 1. periode er stillingen fortsatt 0-0. Enga har skapt det som har vært av sjanser så langt, spesielt 5 mot 5. I power play sliter vi mer. Sparta har vært bleke fremover på banen foreløpig.

6.02: Utvisning Sparta. Søgaard 2 min for tripping. Forhåpentligvis kan Enga skape mer i dette overtallet!

3.06: Utvisning Sparta. Weberg 2 min for hekting.

0.34: Utvisning Vålerenga. Ask 2 min for slashing. Her brukte ikke dommerne lang tid på å komme i gang…

Kampen er i gang. Kom igjen nå Enga!

Før kampen

Vålerenga tar imot Sparta på Jordal Amfi  kl. 17.00 i dag til semifinale #5. Stllingen før kampen er 3-1 i seire til Enga, så med seier i dag vil finaleplassen være sikret.

Selv om Vålerenga ser ut til å være på stø kurs mot finalen, har alle kampen så langt i semifinaleserien være jevne, så her er kun full innsats godt nok! Mye av forskjelenj så langt har vært keeperne.  Forhåpentligvis fortsetter Steffen Søberg storspillet i kveld. Det er også spenning knyttet til hva slags magi brødrene Donati kommer til å varte opp med i kveld. Med de gutta der blir ingen kamp kjedelig!

Vi oppfordrer selvsagt folk til å dra på Jordakl Amfi til dette viktige og spennende oppgjøret! Skulle det være vanskelig å få til anbefaler vi Klanens Webradio og/eller liveoppdateringer her på klanen.no.


Både før og etter kampen samles vi på Vålerenga Vertshus!

Bli med i Klanen du også.

Billettinformasjon til Vålerengas kamper på Jordal finner du her.

Comments are closed.