Vålerenga gutter U20 er Norgesmester

Lørenskog-Vålerenga 1-8  Vålerenga lekte seg til Norgesmestertittelen i dag. De vant i en kamp som aldri ble spennende. Vålerenga var rett og slett altfor gode for finalemotstanderen.

Tekst: EspenB

KAMPEN ER OVER. VÅLERENGA U20 ER NORGESMESTERE!

Vi gratulerer med The Double!

Champagneflaskene var klare og korkene smeller før medaljene er delt ut.

Kampen kort oppsummert:

Finalespillet spilles best av tre og Vålerenga vant første kamp komfortabelt 8-3. Jørgen Karterud hadde 4 scoringer i den  kampen. Vålerenga hadde hjemmebanefordel etter at de ble seriemestere for en tid tilbake, men det var aldri snakk om å spille mer en to kamper. Vålerenga var helt overlegne i alle spillets faser i begge kampene.

Stian Iversen satt inn 0-1 tidlig og viste allerede da at han hadde mye på lager i dag. Ludvig Hoff dobla ledelsen. Lørenskauen reduserte så til 2-1. Alt dette før det var spilt åtte minutter av første periode.

Sondre Bredahl Sæby satt inn 1-3 etter 11 minutter, og Stian Iversen la på til 1-4 fra blålinja etter 13 min. Iversens andre scoring for dagen.

Lørenskog ba om timeout etter 13 minutter. De hang ikke med selv om de også var frempå uten å skape de store sjansene. Perioden ebber  ut med 1-4.

Andre periode hadde en rekke utvisninger, og Vålerenga spiller bla undertall tre mot fem en lang periode. Glitrende undertallspill gjør at Lørenskog ikke makter å score i denne perioden heller.

Backen Stian Iversen scorer sin tredje og fullfører hattricket sitt etter 15 min av andre periode. Et kjapt håndleddskudd fra blålinja og Lørenskauen bytter keeper. 1-5!

Perioden ebba ut og Vålerenga vant altså perioden 1-0. Skauen hang ikke med i svingene selv om det er jevnt i skuddstatistikken. Herrene Grov og Hjulsvik i Klanens Webradio karakteriserte 2. peiode som pissing. Rein gjødsling av jordene på Lørenskauen.

Tredje periode var en pro forma greie Vålerenga måtte gjennom men Marius Hoff setter likevel 1-6 før minuttet har gått.

Sondre Bredahl Sæby tegner seg på scoringslista med sin andre for dagen etter 9 min. 1-7.

Preben Birkeflot setter 1-8 med 9 minutter igjen på klokka på en retur

Straffeslag til Skauen og keeper Thomas Narmo redder selvsagt. 7 min unna gull!

Det er over. Vi er mestere!

Dette er Vålerengas andre Norgesmesterskap i jubileumssesongen. Forrige helg kunne Vålerengas Hockeyjenter velfortjent heve bøtta etter finaleseier over Jordal i Stavanger.

Og så har vi allerede fire seriemesterskap i tillegg. 3 i hockey og et i basket.