NSA må pyroboikotte landskampen

NSA har solgt drøyt 250 billetter til supportere via sine supporterklubber (inkludert Klanen) til kveldens landskamp mot Albania. Disse henvises nå til å kjøpe billetter på andre felt, og vil nå bli spredd over hele stadion. NSA kan og vil ikke stå ansvarlig for et felt der bruk av pyroteknikk kan ha vært planlagt, og overlater ansvaret for å håndtere dette ene og alene til NFF.

Tekst: MortenN

NSA har lagt ut denne teksten på sine nettsider i dag tidlig:

NSA fraskriver seg ansvaret for supporterfeltet mot Albania

Norsk Supporterallianse har de siste ukene jobbet hardt for å håndtere situasjonen som har oppstått etter regelendringen Forbundsstyret iverksatte fredag 22.02.2013. NSA har måttet håndtere mange reaksjoner fra supportermiljøet og har tatt dette med seg inn i flere møter med NFF. NSA har vært tydelige på at vedtaket bør oppheves for å være sikre på at reaksjonene vil legge seg. Dessverre har vi ikke lykkes med å komme til enighet om dette. Det har imidlertid kommet på plass en skriftlig uttalelse som åpner for at det skal utvikles et nytt regelverk for bruk av pyroteknikk etter 5 serierunder. Dette har begrenset misnøyen, men ikke eliminert den. Årsaken til dette er at det tidligere har blitt overlevert forslag til nytt regelverk (hhv for noen år tilbake og desember 2012) som ikke har blitt fulgt opp av forbundet.

NSA er i praksis fanget i en umulig situasjon mellom forbundets regelendring, og mange supporteres reaksjon på dette. NSA kan derfor ikke garantere for at det ikke vil forekomme aksjoner på supporterfeltet som NSA disponerer, og kan på nåværende tidspunkt ikke se noen annen mulighet enn å frasi seg ansvaret for feltet og inngangskontrollen og overlate dette til Norges Fotballforbund. De drøyt 250 supporterne som har holdt av billetter gjennom NSA (kjøpt på supporterklubbenes kvoter) henvises til å kjøpe billetter til andre tribuneseksjoner.

Spørsmål fra pressen rettes på mail til talsmann Posse på posse@fotballsupporter.no.

Etter hva klanen.no forstår er det slik at en rekke alternative grupperinger har meldt sin ankomst til kveldens landskamp, og de har med se protest-fyrverkeri for å markere sin misnøye med NFFs (manglende) håndtering av et nytt pyro-reglement. NSA ser seg i øyeblikket ikke i stand til å garantere for sikkerheten til supporterene på sitt felt, og velger derfor å henvise alle til å kjøpe billetter på andre felt.

I følge våre kilder i NSA Landslagsgruppa er det imidlertid et lite håp om at NFF kan komme med en mer presis uttalelse rundt arbeidet med nytt pyroreglement i løpet av dagen. Denne må i så fall være så tydelig at det er overveiende sannsynlig at ingen vil «protest-pyre» på et reåpna NSA-felt.

Klanen.no følger saken gjennom dagen!

Oppdatert kl 11:15

Det er nå definitivt bestemt at det ikke blir noe NSA-felt i kveld. På NSA-standen ved inngang 3 kommer Landslagsgruppa til å stå med info-flyers, og det er det hele. Supportere henvises dermed dessverre til å kjøpe «vanlige» billetter på Ullevål stadion.

Comments are closed.