Klanen Pyro Seriestart

Hva mener Klanens styre om bluss og pyroteknikk i forbindelse med seriestarten i fotball 2013? Og hvorfor er det dumt å blusse i Bergen lørdag?

Tekst: Klanens styre

I Klanens styre er det plass for mange stemmer i debatten om pyroteknikk. Vi er ikke enige om hva som er det beste. Men vi er nok ganske enige om hva som er det verste. Her utmerker styret i NFF seg med sitt vedtak om å stoppe prøveprosjektet fra 2012, hvor lovlig blussing kunne gjennomføres sikkert på tribunen.

Rettighetshaver CMore gleder seg til bruk av pyroteknikk i 2013.

Rettighetshaver CMore gleder seg til bruk av pyroteknikk i 2013.

Vi ser C-Mores reklamefilm for eliteserien 2013, og ser en TV-kanal som forventer hardt, tøft og spennende spill på banen og en like intens og het tvekamp på tribunen. Dette illustrerer de med bluss, sang og tifo der supporterne hører hjemme. De fanger energien i norsk fotball!

Forbundets grusomme feilvurdering

Klanen mener Fotballforbundet gjør en forferdelig feilvurdering når de bestemmer seg for kollektiv avstraffelse med å forby alle pyrotekniske materialer på tribunen i 2013. Dette er å gi vetorett til de mest ekstreme, en politikk som har feilet gang på gang i sak etter sak i land etter land. At Norsk Supporterallianse brøt samarbeidet med NFF i spørsmål som har med pyro å gjøre, presset som denne lenken http://fotballsupporter.no/index.php/nyheter/77-pyroteknikk-framover viser, forbundet tilbake til forhandlingsbordet. Partene har nå gitt hverandre fem serierunder eller en drøy måned på å komme til noe fornuftigere.

Blussene forsvinner ikke fra fotballen med Fotballforbundets vedtak. Når fyrverkeri på nyttårsaften kommer ut av kontroll, tar Oslo Kommune ansvar og driver fram et trygt og godt alternativ. NFFs løsning var heller å gjøre som strutsen, late som det ikke finnes noe problem. Med dette forsvant forutsigeligheten, sikkerheten og kontrollen.

NFF frykter slike bilder fra Ullevaal 22. mars i kampen mot Albania. Klanen ønsker ikke blussing i Bergen i serieåpningen.

Norge – Bosnia i 2007, slik nrk.no så det.

Ikke straff Vålerenga, straff NFF!

Vi kunne oppfordret våre medlemmer til å forsøke å straffe Vålerenga eller andre klubber for dette. Det finner vi ingen grunn til. Vi hører Lillestrøms trener Magnus Haglund si at dette er ikke noe vesentlig problem. Vi vet at Vålerenga langt på vei støtter våre standpunkter, og at de har jobbet parallelt med mer sympatiske krefter i fotballnorge, som Norsk Toppfotball, for å få NFF til å komme til fornuft. Vi vet at også andre klubber og politiet jobber for det samme.

Hvis noen ønsker å straffe NFF for deres idioti, gjør vi oppmerksom på at blussing i Bergen mot Brann bare går utover Vålerenga. Klanen vet at det er sendt forespørsler fra albanere om blussing på landskampen Norge-Albania. Denne tillatelsen kommer de ikke til å få. Og i NFF er det frykt for en ny bosnisk hendelse. Men vi minner om at det uansett om det er albanere eller nordmenn som blusser på Ullevaal Stadion 22. mars, vil være NFF som får størstedelen av den bota …

NFF frykter slike bilder fra Ullevaal 22. mars i kampen mot Albania. Klanen ønsker ikke blussing i Bergen i serieåpningen.

NFF frykter slike bilder fra Ullevaal 22. mars i kampen mot Albania. Klanen ønsker ikke blussing i Bergen i serieåpningen. (Foto: Eirik Helland Urke)

 

Comments are closed.