Vålerenga banket Sparta i semifinale #3

VÅLERENGA 5 – 2 SPARTA: Det var spennende en stund, men Vålerenga vant til slutt komfortabelt etter noen kanonscoringer i siste periode.

Tekst: Frodo/MortenN  Foto: Marius Kaniewski

Første periode var en jevnspilt affære. Sparta hadde de største mulighetene innledningsvis, men Vålerenga kom etterhvert til bedre og bedre mulighet. Nærmest var Morten Ask, som spilte fint med Oppøyen og kom fri rett foran Bjurø – som reddet. Skuddstatistikken endte 16-7 i perioden.
Vålerenga - Sparta Warriors #3

Vålerenga – Sparta Warriors #3

Andre periode starter med flere personlige feil for Vålerenga, en som fører til en vannvittig sjanse for Sparta. Men to alene mot Søberg holdt ikke, han gjør en fabelaktig redning. VIF tar seg i sammen, og setter to mål. Ryan O’Marra sørger for det første i powerplay, etter en god Tyler Donati-pasning. Morten Ask satte 2-0 på en retur, etter et skudd fra Jens Karlsson. Sparta reduserer ved Roest med sju minutter igjen å spille av perioden, og Sparta prøver å komme ajour resten av perioden uten hell.

I tredje periode starter Vålerenga med å øke ledelsen ved Fredrik Csisar. Med ni minutter igjen reduserer imidlertid Sparta igjen ved Magnus Selvaag. Kampen står så å småvipper litt, til det er seks minutter igjen. Da viser Ryan OMarra hvorfor han har fått en del NHL-kamper, drar av det som er av backer og setter pucken pent inn bak en forvirra Bjurø! Femten sekunder senere kombinerer Vålerenga fint, og Sondre Olden setter 5-2 – helt oppi vinkelen! Etter dette klarer ikke Sparta å komme tilbake, og etter litt småboksing blåses kampen av med en god, stor og viktig seier til Vålerenga Hockey!
Neste kamp er på fredag kl 19 i Sarpsborg. VIF Support kjører deg til døra, og hjem igjen med!

Under følger vårt livereferat.

3. periode:

Kampen er over og Enga vinner fullt fortjent 5-2!

17.39: Litt action på Jordal når Cocozza havner i klinsj med Søgaard. Etter litt dansing blir det helt uforståelig slik at Sparta får power play. Cocozza får i tillegg til fighten 2 + 10 for takling bakfra. Helt utrolig!  Publikum i Jordal er i harnisk!

14.15: 5-2!! Vi har knapt rukket å sette oss før Enga scorer igjen. Det er Sondre Olden som setter pucken i krøsset! Flott pasning fra Fredrik Csisar! Også Morten Ask får assist.

13.59: 4-2! O’Marra drar seg flott inn foran Bjurö og setter pucken mellom bena på smurfekeeperen. Veldig bra av O’Marra!

10.13: Utvisning Sparta. Shay Stephenson 2 min for farlig spill med høy kølle.

9.01: 2-3. Tilfeldig scoring av Sparta. Pucken spretter litt frem og tilbake før Selvaag får sagt pucken inn bak Søberg.

6.01: Utvisning Vålerenga. Karlsson 2 min for tripping. I tillegg får Blake og Thoresen 2 min hver for slashing.

4.21: 3-1!! Fredrik Csisar drar av Bjurö og setter pucken i mål! Pasning fra Ask og Olden.

Siste periode er herved i gang. Kom igjen nå Enga!

2. periode:

Midtperioden er over med stillingen 2-1 til Vålerenga. Enga har vært det klart beste laget i denne perioden. Frem til Spartas redusering dreide det aller meste seg om Vålerenga. Etter dette hever Sparta seg noe og setter litt trykk på Enga, uten å skape det store. Perioden sette under ett er dog Vål’enga best og burde kanskje ledet med mer enn det ene målet. Kampen er likevel fortsatt tett, så her gjelder for Vålerenga å ikke miste konsentrasjonen. Skuddstatistikk 2. periode: 13-8.

17.27: Utvisning Vålerenga. Follestad Johansen 2 min for interference.

Forøvrig leder Stavanger 3-0 over Lørenskog i dagens andre kamp.

12.43: 2-1. Slurv bak hos Vålerneg fører til at Roest kan redusere.

12.12: 2-0! Morten Ask kriger inn en retur! Assist fra Jens Karlsson og Fredrik Csisar.

9.57: Utvisning Sparta. Svendsen 2 min for farlig spill med høy kølle.

6.58: 1-0! Scoring i power play! Det er O’Marra som scorer på pasning fra Tyler Donati og Anderson. Vakker pasning fra Tyler!

6.02: Utvisning Sparta. Evans 2 min for slashing. Utenom glippen i power play har Enga starter denne perioden klart best!

Som vanlig når Vålerenga spiller overtall er motstander nærmest å score. To Sparta-spillere kommer alene mot Søberg, men han redder både skudd og retur. Fantastisk keeperspill!

1.24: Utvisning Sparta. Haga 2 min for holding.

Pucken er droppet for 2. periode. Kom igjen nå Enga!

1. periode:

Første periode er over og stillingen er den samme som ved kampstart. Vålerenga begynte kampen forholdsvis svakt og det lille som ble skapt til å begynne med var det smurfene som sto for. Etter ca. halve perioden endret kampbildet seg og siste delen av perioden er Enga klart best. Vi skaper en del muligheter og det hadde absolutt ikke vært ufortjent om vi kedet med et mål eller to. Forhåpentligvis løsner det for Enga i målprotokollen i 2. periode. Skuddstatistikk 1. periode: 16-7.

16.44: Utvisning Vålerenga. Ask 2 min for å holde motstanderens kølle. Så billig ut!

15.14: Utvisning Sparta. Shay Stephenson 2 min for en veldig stygg ettersleng på Gunnarson (interference). Kunne veldig fort blitt mer enn 2 minutter! Gunnarson brukte lang tid på å komme seg, men er forhåpentligvis ikke skikkelig skadet.

15 minutter er spilt og Vålerenga har kommet seg. Vi har skapt et par farligheter de siste minuttene.

Halvveis i 1 .periode er stillingen 0-0. Det har vært en forholdsvis rolig åpning hvor Sparta har skapt et par farligheter. Enga trenger å løfte seg litt!

9.14: Utvisning begge lag. Steffen Thoresen og bonden Svendsen begge 2 min for roughing.

5:40: Farlig sjanse til Sparta, da et skudd styres videre i stolpen.

4.40: Utvisning Vålerenga. Csisar 2 min for farlig spill med høy kølle. .

Da er kampen i gang. Kom igjen Enga!

Klanen.no gjør seg klar til dropp for 1. periode i den tredje semifinalekampen mot smurfene fra Sarpsborg. Vi er klare!

Før kampen

Vålerenga og Sparta har vunnet en kamp hver så langt i semifinaleserien. Nå begynner det å tette seg til, og kampen i dag vil bli toneangivende for resten av semifinalene. Med seier vil Vålerenga ta en hyggelig ledelse, med tap holder det for Sparta og vinne sine (potensielt) to siste hjemmekamper.

Vålerenga stiller fullt lag, og det gjør i all hovedsak Sparta også. Eneste unntak vi kjenner til er Stene.

Både før og etter kampen samles vi på Vålerenga Vertshus!