Første hjemmekamp 2013!

I sesongen Vålerengens Idrettsforening fyller 100 år. På mandag, andre påskedag, braker fotballsesongen løs i Norges hovedstad og eneste by, “motstander” er Sogndal.

Tekst: Nimo Gasparini, Klansstyret


Les programmet ditt for kampdag her.


Vi driter i Sogndal foreløpig, kommer tilbake til alt som er møkk der, overraskende mye til ei bittelita bygd å være faktisk.

Vi er 100 år for faen! Det er mye historie det. Når vi i tillegg er Norges største klubb med en haug av kjennetegn som sørger for at vårt rykte er kjent, så gir det en del forventninger med sesongstart rundt hjørnet. Noen av de kjennetegnene, er at vi er breiale, med hårete mål, ikke alltid veldig sannsynlige mål, men det er nettopp det som skiller oss fra de andre grå og nitriste klubbene i landet. Bryte barrierer, enten det er å sette tilskuerrekorder, eller ta et standpunkt mot rasisme. To vidt forskjellige saker, men så mangfoldig er den store Vålerengafamilien.

Siden det er jubileumssesong er det sjølsagt på tide med en rekord igjen – allerede i 2. serierunde og første hjemmekamp. La oss gjøre det vi kan for å bli de første som klarer den utrolige prestasjonen å fylle egen stadion mot Sogndal! Jeg kan informere om at akkurat det, har ingen andre klart før… Hvertfall ikke i eliteserien.

20130213 lørenskg vif -km 001 jubelReka er tilbake, optimismen kan spores i de fleste miljøer. Vål’enga Hockey er i skrivende stund seriemestere, og klare for finale mot Oilers eller Lørenskog. Bøtta skal naturligvis hjem til Jordal i jubileumssesongen. Vinnerkulturen oser fra vegga på Jordal, Shampo & co veit å levere når det gjelder!

Vi som følger Vål’enga Fotball, veit at suksess ikke er like åpenbart på tross av jubileum og ny giv.

Her kommer vårt bidrag fra tribunen inn. En av faktorene ved forrige gullalder under Reka, var nettopp fulle tribuner. Ikke hver eneste kamp, men sammenligna med de siste åra, ikke langt unna… De som har lest litt om publikumsnedgangen i norsk fotball, bl.a i tidligere nr. av Klansropet, veit at nedgangen er sammensatt og handler ikke kun om at Vål’enga under MA stort sett har vært ræva.

2013 er året hvor alle Vålerengasupportere skal snu denne trenden! Har du lyst til å sitte hjemme i stua når 3 poengerne innkasseres på vei mot edelt metall i jubileumsåret? Husker du stemninga på Ullevål i siste serierunde mot Stabæk i 2004? Vel, skal vi oppnå noe lignende igjen, så er det opp til deg. Ja, deg! Og kompisene dine. Venninnene dine. Osv. Den slags kommer ikke av seg sjæl. Ikke kommer den mot Sogndal i første hjemmekamp heller, men for å komme dit må vi starte et sted, og da starter vi med å fylle Ullevål 1.april, eller hva? Prat med alle du kjenner.

Klanen og resten av alle stående syngende har flytta, tilbake til Vestbredden, akkurat som laget, så er det en ny start i 2013, vi samles på en tribune, la første hjemmekamp vise at det er oppskriften på knallstemning og Klanen i godt gammalt slag!

tifo vestbredden i kjetil rekdalMotivasjonen for å komme på første hjemmekamp gir seg sjæl for oss. For å få med alle andre, Osloborgerne, må det kanskje mer enn bare storspill fra Vål’enga til. Hvertfall i første serierunde… Klubben kjenner sin besøkelsestid, og inviterer til samling på rådhusplassen 1.april, med assistanse fra Klanen. Her blir det moro for små og store, med felles avreise i god tid før avspark på Ullevål med busser. Oslo skal merke at byens stolthet har jubileumsårets første hjemmekamp. Det vil også bli rimelige billettpriser for familier og øvrig publikum. Mer info kommer på klanen.no.

Hva så med “motstanderne”? Dessverre har denne lille drittklubben gjort livet kjipt til tider for Oslos rød og blå. Seinest forrige møte i Oslo, endte med 0-2 til saftlaget.

Akkurat det resultatet sier vel litt om statusen til laget vårt på det tidspunktet. Allikevel, med 7000 innbyggere er det en prestasjon å etablere seg i Tippeligaen og bite fra seg mot landets beste lag, til tider. Der stopper rosen. Vi glemmer jo ikke høstkvelden i 2000 hvor feite-Tom leda oss til et bittert nedrykk. For den prestasjonen, bærer jeg ikke nag til Sogndal. Den får Keiko æren for. Sjøl om jeg husker godt de små krypa som pælma egg mot oss i første kvalikmatchen på bortebane.

220px-Storo_senter_18.04.2011_12-43-10Det er jo klart at man ikke blir 7000 innbyggere i ei bygd på størrelse med Storo kjøpesenter, uten å formere seg innad, hva det gjør med genene til unga trenger man ikke legeutdannelse for å forstå. I motsetning til Storo, så har ikke Sogndal veldig mange kulturelle innslag å ta seg til i nærheten. Det gjør også noe med toleransen. Det fikk dessverre Are erfare – R.I.P.

På laget under Keiko, var det heldigvis en fyr ved navn Kjetil Rekdal, som ikke ville se klubben i sitt hjerte ligge å råtne i 1.div. Han blei igjen, og i 2004 var forvandlingen komplett fra 2000-sesongen.

Nesten.

morten berreFor gull blei det ikke. Ett mål mangla. Som mange vil huske evigunge Morten Berre for ikke å ha skåra. Det gjør jeg og dessverre, men Morten, jeg gir størstedelen av skylda for at gullet røyk, til dette skamløse laget ved navn Sogndal. Jeg er 28 år, siden jeg var 5, så har størstedelen av livet mitt handla om fotball og Vål’enga. Til dags dato, har jeg aldri sett et helt lag – “supportere” inkludert, juble for å ha rykka ned.

Det var tre kamper igjen av sesongen, med seier mot Sogndal ville vi hatt overtaket, og som historien viser, vinni serien. Sogndal derimot, måtte ha tre poeng, sånn at de aller fleste regna med at svina ville gjøre det dem kunne for å vinne. Det blei ikke tilfelle, her skulle poenget forsvares, dem var VELDIG fornøyde med å ødelegge festen for oss. Når dommeren blåste i fløyta etter 90’, kunne vi se spillere, trenere, støtteapparat og vestlendinger jublende for å ha tatt poeng mot Vål’enga, samtidig som nedrykket var klart… Det glemmer jeg aldri.

Dermed har du mange grunner til å invitere venner og kjente på kamp 1.april. Ikke minst til rådhusplassen.

Bohemene trakk Oslos publikum til Bislett i sin tid, det samme gjorde Reka under forrige periode.

Bli med å ta VIF til nye høyder i 2013! Vi fyller Ullevål 1.april mot Sogndal!

En by – Ett lag – Edelt metall 2013.

Les programmet ditt for kampdag her.

klanen-tifo-fredrikstad_3rgrmyuvbr5g14j23l5qyvgok


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.