Dyreriket Sparta

…finner du i Sarpsborg. Mennesker er dem ihvertfall ikke. Fredag skal Vålerenga ned til denne pølen av en by, og er du stolt av Oslo ringer du til Glenn.

Tekst: Yannick van Schtrëcker

Hockeytown-Hockeydowns. I årevis har disse greiene der nede i Østfold kalt seg for Hockeytown. Moromenn har sett på de levende i naturreservatets totale avvik fra menneskene, og dratt det til å omtale hølet som Hockeydowns. Det gidder ikke jeg.

Jeg registrerer i stedet at det som kommer fra Sparta og Sarpsborg – det er ikke folk. Det er døv-blinde, multi-handikappede dyr uten evne til tanker, resonnement og empatisk utfoldelse. De er en innavl som selv i bakterieriket ville vært sett på som tabu, og de tyter ut i alle kriker og kroker.

I hverdagslivet er de heller usynlige på norgeskartet. Men, i disse sluttspilltider popper de frem. Først og fremst på Internett. Hvor de sitter og fordømmer reine taklinger fra VIF-spillere, og nærmest krever spilleren halshugd. I øyeblikket etter hyller de hodetaklinger fra Shay Stephenson som kampens høydepunkt.  Alle sosiale medier som har et kommentarfelt flommer over av propaganda. Propaganda som starter hos alfahannen Rino. Et nesehorn av en radiokommentator, som okker og uffer seg så det knirker i tribunene.

En gang var det kanskje et menneske, denne Rino. Nå virker det som at hjernen er angrepet av en parasitt, og at bevegelser og ord tyter ut ettersom parasitten spiser seg igjennom det lille som er igjen.

De tror de har så jævla peiling, der de sitter i sosiale medier og tyter om seg. I realiteten forstår de ikke en dritt. Lokalavisens utsendte brer om seg på pressetribunen på Jordal, og pumper ut propaganda til dyra. Det tyter av elendig hockeyforståelse, og total mangel på innsikt. Spredt ut fra neshornet i radioen.

Det hele topper seg når en av lagets materialforvaltere kommer stormende til Vålerengas spillerinngang, og æresskjeller en VIF-spiller: For at han har takla sønnen hans så han fikk litt vondt. At det ikke var denne spilleren som satte taklingen, og at denne sønnen er så grisete i sin fremferd at det var på høy tid at han fikk en takling så tennene skralla, det var ikke så farlig. 

I årevis har de i akademiske miljøer forsket på den såkalte «missing link». Koblingen mellom aper og mennesker. Den finner de ihvertfall ikke i Sarpsborg, for de dyra som lever der nede er noen hundretalls skritt foran apene på evolusjonsstigen. På fredag er det ny kamp mot dem, og da bør Vålerenga legge igjen regla i garderoben og gå inn for masseslakt. Denne parasittarten av noen dyr må utslettes, en gang for alle.

Ring Glenn, og få deg plass på bussen. Denne turen bør alle som er glad i Oslo ta.

På fredag kommer invasjonshæren fra dyreriket atter tilbake til Oslo. Selv etter gjentatte forespørsler nekter Oslo Politidistrikt og foreta seg noe, og det er derfor stor fare for at mange av de finner frem. Det må du også. For i denne kampen står det mest sannsynlig om hvem som tar seg til NM-finale. Dyra fra Sarpsborg – eller menneskene fra Oslo.


Red anm. Les nå dette med humorbrillene på.

Comments are closed.