Vålerenga 1-0 Brommapojkarna. Nå er vi i gang

VIF – BROMMAPOJKARNA 1-0: Årets første hjemmekamp ble spilt i Vallhall onsdag. Lun og fin stemning da Vålerenga vant 1-0 over svenskene. Enga spilte over forventning. I hvert fall de første 20.

Tekst: EspenB

De første 15-20 minuttene står til laud. Svenskene var ikke i nærheten av vår 16-meter, og vi putter lett 1-0 ved dagens kaptein Simon Larsen omtrent når uret viser 5 minutter. Vi har flere muligheter til å øke, men makter ikke å sette kula i nota. Gutta viser bra balltempo og leker med det nyopprykkede Allsvenskan-laget. Pojkarna henger rett og slett ikke med i svingene.

valerenga-brommapojkarna_1-0_Klanen_02-GrydisKampen setter seg etter de første 20 og svenskene kommer inn i kampen uten at vi føler at kampen snur. Tempoet til Oslogutta faller en smule og pojkarna får kose litt med ballen de også. Spesielt svensken med nr 21 viste seg fram. Han minna litt om Tobias Grahn – om du legger på 15 kilo. Omgangen spilles ut og Vålerenga går i garderoben til velfortjent applaus.

I andre omgang legger Vålerenga seg på et tempo svenskene er fortrolig med og kampen jevner seg ut. Vi har foretatt endel bytter og snittalderen har gått kraftig ned på midtbanen vår. Pojkarna kommer til noen avslutninger og har bla to i treverket uten at vi klarer skaper de helt store sjansene i andre enden. Mot slutten av kampen reiser vi oss og har gode sjanser til å øke ledelsen. Spesielt hadde hælsparket til Shåresh Ahmadi fortjent en bedre skjebne. Sånn gikk det ikke ikke og kampen ebber ut med en gåll til oss og ingen til dem.

valerenga-brommapojkarna_1-0_Klanen_jibril bojang-GrydisJeg klarte ikke helt å se noe bestemt spillemønster i denne kampen, men det er tydelig at Rekdal er mer glad i vinger som kommer til innlegg enn vår forrige trener. I så måte imponerte innbytter Jibril Bojang på høyrekanten i andre omgang. Bevegelig og fin. I sluttminuttene hadde han en superfrekk avslutning fra skrått hold som strøk feil side av stolpen. Den hadde fortjent en bedre skjebne.

valerenga-brommapojkarna_1-0_Klanen_2013-014-GrydisDJ Solli spilte i drakta vår, og det gikk helt greit. Han briljerte på ingen måte, men han gjorde seg ikke bort heller. Om han fortjener kontrakt? ikke spør meg, det gjør aldri klubben uansett.

Treningskamp er treningskamp, og 575 betalende tilskuere møtte opp til årets første kamp hjemme. Det er  overraskende bra når man tenker på alle de tomme setene på Ullevål i forrige sesong. Vålerenga er på vei mot noe større, og det merkes. Folk bryr seg igjen.

Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.