MortenNsDagbok: Kjetil Rekdal er vår mann

Elsket og hatet. Kjetil Rekdal, du er en av oss. Velkommen hjem.

Kjetil Rekdal blir ønsket velkommen tilbake til Vålerenga slik bare Vålerenga kan: Med en blanding av jubel og gråt. Noen griner av glede, andre griner av andre grunner. Noen mener Reka er en garantist for gull, andre er skråsikker på nedrykk og konkurs.

Ingen treneransettelse engasjerer Vålerenga-supporteren mer enn ansettelsen av Kjetil Rekdal.

Det er bra. Vålerenga kommer på alles lepper igjen.

Vi er tilbake.

Noen mener Reka er et skritt tilbake, eller til sida, eller ut i det ytterste mørket.

Jeg tror ikke det. Jeg tror Kjetil Rekdal har vokst.

Kjetil Rekdal har sopt inn dobbelt så mange titler som Martin Andresen gjorde i samme periode, i en klubb med klart dårligere forutsetninger. Det er fakta. Han vant med Vålerenga sist han var her. Det er fakta. Resten er for meg uviktig nå, det er mitt privilegium som fotballsupporter.

Kjetil Rekdal gikk trenerskolen sin i Vålerenga, samtidig lærte han Vålerenga å kjenne, begge deler på godt og vondt. I Ålesund har han hatt noen roligere år, vokst som trener og menneske – og nå er han igjen klar for det som faktisk er klubben i hans hjerte.

Dette ser også mannen i London ut til å ha fått med seg, og ryktene vil ha det til at han legger blanke, friske kroner på bordet til spillerkjøp for Kjetil Rekdal. Det er, uansett om man liker modellen eller ikke, utvilsomt en fordel når vi skal vinne både serie og cup i år.

I er tilbake. Velkommen skal du være.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.