MortenNsDagbok: En uke i Vålerengas tegn

Apatien forsvant som dugg for solen. Klanen lever, Vålerenga lever! Det er herlig å være supporter.

Denne uka har vært en uke i Vålerengas tegn. Apatien som vokste seg sterkere og sterkere utover i fotballsesongen 2012 er en saga blott. Entusiasmen man lette etter i inngangen av jubileumssesongen falt på plass.

Det er rett og slett herlig å være Vålerenga-supporter. Det har det egentlig alltid vært, men den siste uka har vi alle kjent det. Det er så inderlig godt nok en gang å kjenne at fellesskapet i Vålerenga og Klanen faller på plass igjen!

Egentlig var spiren sådd i høst. For oss som frekventerer både Ullevål og Jordal har man merket at stemningen var i ferd med å snu i den gamle OL-hallen på Jordal. Der har entusiasmen vært på plass mer eller mindre siden seriestart.

Hockeygutta har staket ut kursen for hele foreninga i jubileumssesongen. VG tippa VIF på sjuende plass før seriestart, basert på spillerstall og tilgjengelige ressurser. Hockeygutta viser oss hvor langt man kommer med hardt arbeid, ære, stolthet og tradisjon:

En langt høyere tabellplassering enn slike som utløser galgenhumoristiske skjerf fra Skjerfboden.

Signeringa av Kjetil Rekdal utløste det meste for fotballfolket. For en utløsning! Det er lenge siden jeg har møtt så mange blide klansfolk. Til og med mange av dem som i utgangspunktet var i mot Rekdal snudde på hælen og har latt seg rive med: Og det er inderlig godt å se.

Det er god grunn til å tro at Kjetil Rekdal er mannen som kan sørge for at vi atter en gang får se fotballspillere som speller med hjertet utapå drakta, slik vi så ofte har blitt vant til å se hockeygutta på Jordal.

Jeg ser frem til å intervjue mannen som sørget for at Klanen fikk en samla multippelorgasme denne uka foran alle mine venner i Klanen på torsdag. Hvilke planer har han? Hvor går vi? Kan vi håpe på edelt metall i jubileumssesongen?

Denne uka kommer også til å være i Vålerengas tegn, slik hele jubileumsåret blir det.

Dette blir året da Vålerenga og Klanen slår grusomt tilbake.

Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.


Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.