Kjøpe den nye boka om Vålerenga?

Mats Schjølberg Ulshagen skal skrive Vålerenga-bok. Den kan du kjøpe allerede nå, allerede før den er ferdigskrevet – og ikke nok med det: Nok folk må kjøpe den for at den i det hele tatt skal realiseres. Linken til prosjektet finner du her.

Tekst: MortenN

Falck Forlag har laget et morsomt og spenstig opplegg, der de har håndplukket forfattere til å skrive bøker om sitt tippeliga-lag. Den kjente Vålerengaskibenten Mats Schjølberg Ulshagen er vår mann, og det setter klanen.no pris på. Der andre klubber skal skrives om av avdanka fotballspillere eller diverse TV2-tryner har forlaget falt ned på en som meg og deg: En ekte fotballsupporter og klansmann.

Forfatteren har trukket vinnerloddet, og fått muligheten til å skrive bok om klubben i sitt hjerte.

Mats har et godt utgangspunkt for prosjektet.

Å følge Vålerenga har alltid handlet om store nedturer og herlige oppturer, og for meg står en våt, forblåst møkkakveld på Ullevaal i 2000 like klart fram som et typisk Vålerenga-minne som den kvelden i Skien fem år senere.

Boka kommer imidlertid ikke bare til å dreie seg om hva forfatteren har opplevd sjøl.

Det er omtrent like mange meninger om klubben som det er supportere, og jeg skal som best jeg kan forsøke å balansere boka ved å snakke med så mange som mulig. Både gamle grinebitere og unge jyplinger, gryende optimister og bitre pessimister, folk fra styre og stell og mannen i gata.

Kommer vi til å få oppleve ei kontroversiell bok?

Jeg håper resultatet blir en bok som mange vil synes er interessant og spennende, men jeg er ikke i tvil om at det kommer til å være noen som blir fornærmet og irritert også. Både på Valle, Bohemen og ikke minst på forumet. Sånn det skal være.

Forfatteren i ferd med å finte ut fotballspilleren Petter Nordtug fra Mosvik IL.

Har du hele opplegget klart, eller blir bare boka til mens du skriver?

Jeg tar veldig gjerne i mot innspill og tanker via klansforumet, men som nevnt er det så mange forskjellige meninger om klubben at jeg av plasshensyn selvsagt ikke kan ta med alt. Men blir det en bra diskusjon om hva som skal til for at Vålerenga skal finne tilbake til gullformen, så ser jeg ikke bort fra at jeg kan flette inn en del av meningene i boka.

Ikke bare kan du kjøpe boka, man kan også påvirke innholdet også… Fiffig! Hvor langt har du kommet?

Jeg har såvidt begynt på boka nå, og kommer til å holde folk oppdatert via forumet og Newjelly.com.

Denne artikkelen utgjør på mange måter et startskudd for salget av boka. Foreløpig ligger Lillestrøm, Haugesund og Viking best an til å få gitt ut boka, med vel 20 prosent dekning. Vålerenga-boka ligger på fem prosent, men vi vet at det er solgt over femti eksemplarer i tillegg til det som er oppdatert på newjelly.com i skrivende stund.

Bildene er stjålet fra Mats’ side på et visst sosialt medium. Det midlertidige bokomslaget fra newjelly.com.

Comments are closed.