Hva ønsker vi oss til jul? Brev til nissen

Sånn blir det, når 11-åringer i voksne mannfolk får lov til å skrive brev til nissen på vegne av Klanen. Jeg håper nissen hører etter. 

Tekst: 11-åringen i EspenB

Jeg lurer på hva du kommer med til oss i Klanen i år jeg, nissen. I år har vi vært ganske snille mot hverandre. Vi har kanskje lekt litt for mye med pyroting, Du vet, bluss og bangers og sånn. Det er jo så morsomt, så det er vanskelig å la være, skjønner du. Og så var det noen som søla maling på en statue. Den står i et øde område som heter bondelandet. Det var skikkelig teit. Jeg var ikke der, men kanskje det bare var en som var uheldig og snubla? Jeg håper det, nissen.

Brødre og søstre krangler litt innimellom, også hos oss i Klanen. Sånn er det vel overalt? Vi har ikke krangla så mye, men vi er litt uenige noen ganger. Klanstyret (Det er de folka som frivillig jobber masse sånn at alle vi andre kan ha det fint når vi er i Klanen) kaller det utvikling når småkranglinga er konstruktiv og teit når den ikke er det. Jeg vet ikke helt hva utvikling og konstruktivt betyr, men jeg tror det er bra. Alle sier det er bra, og da er det sikkert riktig. Jeg vet hva teit er, da.

Vi har ikke vært så veldig fæle med bønder, skarrepakk og annet hverdagsgrums heller, så jeg synes vi fortjener noe skikkelig fint til jul i år. De er noen skikkelig teitinger så de må regne med å få høre det. De skjønner ikke at Vålerenga er verdens beste klubb engang! Vi er ganske mange i Klanen, så jeg tror ikke vi får alt vi ønsker oss. Det hadde vært skikkelig snilt av deg om vi får det, asså.

Du må ikke glemme at Vålerengens Idrettsforening fyller hundre år neste sommer. Jeg vet du sover hele sommeren, for du er jo helt utslitt etter all gaveleveringa på julaften. Vålerenga fortjener en skikkelig, skikkelig fin gave i år. Jeg vet de ønsker seg noe som heter seriegull. Kan du gi dem det? Vær så snill? Da blir de skikkelig glade oppe på Valle. Det gjør vi i Klanen også.

Jeg vet hva vi trenger aller mest, det vet alle, tilogmed du julenissen. Vi har omtrent ikke snakka om annet de siste månedene. Vi trenger en ny trener. Den treneren vi hadde fra før begynte å bli utslitt, og den virka dårlig. Vi lot gamletreneren gå til gjenvinning, for det kan hende den gamle treneren er brukandes for andre. Det synes jeg var fint gjort, nissen. Toppen av ønskelista er altså en splitter ny trener.
Kan vi få det? Helst før jul, for han har så mye å gjøre før serien begynner neste år. Pappa sier at serien begynner på vinteren. Det er litemække teit da!! Fotball er sommeridrett. Så det haster, nisse. I verste fall må vi vente til januarsalget. Mamma sier at det er de samme varene som før jul, men det koster mye mindre. Det er rart.
Fotballspillere kan man  ikke kjøpe før i januar. Det er også rart.

Mange sier at en ny trener må hete enten det, eller det, eller så må han hete noe annet. Vet du hva, nissen? Jeg bryr meg ikke om hva den den nye treneren heter. Det viktigste for meg er at den nye treneren virker.

Kan vi få en trener som virker denne gangen nisse? Vær så snill?

Hils masse til nissemor fra oss, nissefar.

P.s Skjegget ditt er skikkelig tøft, men har du tenkt på å få litt blått inn i nissedrakta? Da blir det nesten som fargene på Vålerengadrakta. Det hadde vært skikkelig kult.

God jul.

Comments are closed.