KNUSE LILLESTRØM: Et spørsmål om ære.

Det er torsdag, og sitringen i kroppen er allerede på plass. Denne kampen betyr mye for sarte supporterhjerter. Vi ser på tingenes tilstand, både på banen og på tribunen tre dager før krigen på Ullevål.

Tekst: EspenB /Foto: Engamedia

Vålerenga har ingenting annet en æren å spille for. Tapet på overtid borte i saftkokerbygda var flaut. Mest fordi mangelen på innsats, tæl og plan var veldig fremtredende. I tillegg  kan vi ikke vinne noe, og ikke kan vi rykke ned.

Det så i grunn ut som om gutta prøvde å hvile seg i kamp mandag. Var det tanken på kampen mot Lillestrøm som lå i bakhodet, mon tro? Andrè Muri pådro seg gult kort, det første gule kortet hans siden 2005. Er det tanken på Lillestrømkampen som gira ham opp i det øyeblikket? Martin Andresen satt uutgrunnelig under pleddet sitt på benken. Var det taktikken mot Lillestrøm som svirret i hodet?

Kristofer Hæstad pådro seg sitt 5. gule kortet mandag, og står over mot bittelillestrøm. Det er synd. Vi snakker tross alt om mannen som sa: «Det finnes ingenting her i verden som ville fått meg til å gå til Lillestrøm. Da hadde jeg heller lagt opp som fotballspiller!» For en mann!

Lars Hirschfeld er ute med skade. Heldigvis har vi en trygg og god Kongshavn i bakhånd. Han stenger kassa. Tosaint er spilleklar, og kan hende ber Martin om ett spill der vi kan utnytte styrkene hans.

En ting er sikkert. Martin Andresen har god statistikk mot Lillestrøm. Under hans ledelse har vi møtt Lillestrøm ni ganger. Seks har endt med seier, to uavgjort og ett ynkelig tap.

Lillestrøm har dessverre sikra ny tippeligakontrakt. Det er synd. Det betyr at de spiller uten press søndag, og vi mister muligheten til å gi dem en hjelpende hånd til nedrykk. Ryktene oppe fra vårt Åråsen går på at seier mot oss søndag, vil redde mye av sesongen for de små usikre pippipene.

Fugla har mobilisert til denne kampen i ukevis. De skal tross alt på bytur søndag. Du vet, oppleve bygninger med flere enn 3 etasjer, rulletrapper, bilkø og andre uvante urbane ting. De har med seg tromme, slik at de kan signalisere om noen går seg vill. Omtrent som ei bjelleku…

Forhåpentligvis kommer det mange som kler seg i gult og sort. Vi trenger dem for å lage en skikkelig ramme i sesongens siste hjemmekamp. Dette er hatkamp nummer èn. Både for oss og for dem. Dette er kampen begge lag må vinne. Folk elsker dette oppgjøret, og det blir folksomt på Ullevål søndag. Bli med syng fugla tilbake til bondegårdene sine.

Ære. Det er det denne kampen handler om. Gi oss seier Vålerenga. Det er alt vi ber om. Vinn! Gi oss gleden og æren til å gå med hodet hevet. Vi elsker det. Gjør det for klubben, gjør det for dere selv. Gjør det for oss supporterne. Vinn!

Se gjerne på klippene fra tidligere kamper mot Lillestrøm. De ligger på forsiden av klanen.no  Hør på jubelen når vi scorer. Hører du hvor inderlig den er? Hører du hvor viktig det er for supporterne når vi scorer? Inderlig glede! Den gleden får vi oppleve på Ullevål søndag! Herregud som jeg gleder meg!

Comments are closed.