UTTALELSE FRA KLANSSTYRET: TV-avtalen kveler produktet norsk fotball

Den nye tv-avtalen fører til en ytterligere forvitring av det som skulle vært produktet norsk fotball. At man nå har satt gamle FilmNet og TV2 til å forvalte det lille som er gir ingen grunn til optimisme. Eller?

Tekst: Klansstyret

Norsk fotball er en skjør merkevare, der få eller ingen noensinne har klart å ta et samla grep.

Nærmest var vi en gang på 90-tallet, da NFF fikk samlet runden til et fast tidspunkt på søndag. Publikum strømte til stadion, og resten strømte til radioapparatene for å få med seg runden. Søndag var den store fotballdagen, og på kvelden fikk vi alle måla på Sportsrevyen. Søndag var dagen man mentalt satte av til norsk toppfotball.

I dag er kampene spredd utover fire dager og fem tidspunkter. Bare den harde kjerne vet når sitt lag spiller. Marginalt bedre blir det neste år. Man reduserer antall kampdager til tre, men øke kamptidspunkter til seks – slik skissen ligger for de neste åra.

I England har det alltid vært fotball lørdag kl 15. Det er da det er fotballkamp, og det er alle helt innstilt på. Kulturen er så godt innarbeida der borte at vi til og med i Norge har et vel så sterkt forhold til den engelske kulturen som vår egen. Nå kødder forsåvidt også de med å flytte og spre kamper utover i helga – men så har de da ihvertfall et produkt å flytte på.

I Norge er gråsteinsproduktet solgt som gull, og nå sitter altså et selskap som skifter navn og ham kjappere enn Lucky Luke trekker revolver’n og skal forvalte det hele. C More/Canal+/FilmNet/TV4-gruppen/Telenor/Canal Digital/SBS/ProSiebenSat er sikkert ikke noe verre enn andre, men de har ihvertfall en unik mulighet til å gjøre noe godt og riktig nå!

Det nærmeste man noensinne har vært en kultur rundt et fast kamptidspunkt i norsk toppfotball er søndag kl 18. Derfor mener Klansstyret at alle kampene i Tippeligaen bør gå søndag kl 18. 8 kamper samtidig, fullt fokus på norsk fotball – og en uendelig forutsigbarhet for alle som kunne tenke seg å dra på kamp.

Vi er klar over at TV2 har kjøpt to kamper også, men det er vel ikke umulig for dere å legge kampene til kl 18 heller, dere skal jo selvfølgelig spre det på to kanaler uansett.

Få dette på plass nå, så slipper vi å se tilskuertall på under 1000 i Oslo med det første. Det er bare 20 år siden sist, også for Vålerengas del. Skjer det, dør fotballen i tv-ruta også.

Presse finner kontaktinformasjon her.

Comments are closed.