Stjernen slås i sudden

Justin Donati avgjorde i spilleforlengelsen da Vålerenga fikk med seg to poeng borte mot Stjernen søndag kveld. Vålerenga hadde tre poeng i lomma, men surra det til i tredje periode.

Tekst: MortenN

Den første perioden endte resultatløs i Fredrikstad. I andre periode tok imidlertid Vålerenga tak i kampen, og unge Jørgen Karterud sørget for ledelse til Vålerenga da han ble fint spilt igjennom av Tyler Donati og Samuelsen. Macijevskis utligner for Stjernen i powerplay, men bare sekunder etter at spiller er i gang igjen ordner Oppøyen på ny ledelse til Vålerenga. Før perioden er over får vi en Donati spesial, Justin setter opp Tyler som øker til 1-3 for Vålerenga.

I tredje periode ser det lenge ut til at Vålerenga kan få med seg tre poeng uten videre møye.  Stjernens Lund og Macijevkis vil det annerledes, og i løpet av to minutter står det 3-3. De siste seks minutter gir ikke mål, og dermed går kampen til spilleforlengelse.

I spilleforlengelsen er det Stjernen som har de store sjansene. Steffen Søberg, vår meget gode keeper, holder imidlertid unna. Fire minutter ut i spilleforlengelsen kommer Tyler Donati alene igjennom og blir soleklart felt. Broder Justin tar straffen, og sørger for at Vålerenga tar det siste poenget med seg hjem til Oslo.

Neste kamp er torsdag, hjemme mot Storhamar i Jordal Amfi. Det betyr at hverdagshockeyen er over for denne gang, LA HATOPPGJØRET KOMME!!!

Under følger vårt livereferat.

Spilleforlengelse

JUSTIN DONATI AVGJØR FOR VÅLERENGA!

Det blåses straffe til Vålerenga! Donati kommer alene igjennom og blir felt.

To minutter igjen av spilleforlangelsen, Stjernen har vært nærmest med en farlig dobbeltsjaanse. Søberg sørger for at vi fortsatt kan få med oss to poeng.

5:00 Vi er i gang.

Det skal spilles inntil fem minutter fire mot fire, første målet vinner. Dersom ingen av lagene scorer avgjøres det hele med straffer.

Tredje periode

Tredje periode er over, det vil si at det står 3-3 og vi gjør klar for spille forlengelse.

Ett minutt igjen. Vi prøver å ta tilbake ledelsen, men lykkes foreløpig ikke.

Dommerene har sluttet å blåse utvisninger, for eksempel når en av Donatiene blir lugget oveerende!

Fire og et halvt minutt igjen. Vi er akkurat nå heldige som slipper en tripping-utvisning på Hollstedt.

3-3! Stjernen utligner! Et litt omdiskutert mål, da det skjer en tackling på vår back ute ved vvantet som blir liggende. Dommeren blåser ikke, og Stjernen benytter muligheten.

7:14 2-3. Stjernens  Martin Lund setter inn en retur, og det er kamp igjen.

Åtte minutter spilt av siste periode. Vålerenga er nærmere å øke enn Stjernen er en redusering.

Fire minutter spilt av perioden er spilt. Dire Straits over anlegget før droppen går i Vålerengas sone.

20:00 Siste periode er i gang.

Andre periode

Andre periode ender 1-3 til Vålerenga. Perioden var fartsfylt, og vi taklet høyere tempo bedre enn hjemmelaget.  Flotte mål var det også!

Stillingen i de andre kampene er: Storhamar – Sparta 0-1, Lillehammer – Rosenborg 3-1, Staavanger Oilers – Frisk Asker 0-2.

4:28 1-3! I overtallet slårs det på tvers fra til Justin til Tyler – som setter pucken i nettet! Donati, der altså!

5:21 2min Stjernen.

8:39 1-2! Vi går rett i angrep og tar tilbake ledelsen! Så og si rett fra dropp tar Oppøyen medd seg pucken og setter den bak Grotnes!

8:47 1-1. Stjernen utligner i spill fire mot tre.

9:16 2min VIF. Tyler Donati. Tripping.

9:20 2 min Stjernen. Persson. Tripping.

9:38 2min. Jesper Hoel. Tripping.

Halvspilt periode nå. Lite sjanser, lite avblåsninger. Ganske rolige greier.

Seks minutter spilt av perioden nå, Vålerenga fortsetter å holde et visst press på Stjernen.

17:17 0-1! Vålerenga tar ledelsen! Unggutten Jørgen Karterud frispilles nydelig  av Tyler Donati og Samuelsen, og gjør ingen feil alene mot landslagskeeper Grotnes!

20:00 Andre periode er i gang.

Første periode

Første periode er over, og det står 0-0. Det er et resltat Vålerenga etter spillets gang kan være greit fornøyd med. Det vi ikke kan være fornøyd med, er spillets gang. Vi tar tre utvisnninger og Stjerenen har et lite overtak, og det ser litt ut som mot Frisk på tirsdag, da dde presser oss litt ut av stilen. Skjerpings!

Ett minutt igjen av perioden, fortsatt 0-0.

3:07 2+10 min VIF. Justin Donati. Tackling mot hodet.

Vålerenga klarer seg også gjennom dette undertallsspillet uten baklengs.

Frisk Asker leder 0-2 i Stavanger!

9:01 2min VIF. Sørvik, hekting.

Vi er heldige nå, Stjernen har en meget stor sjanse, og vi slipper unna nok en utvisning i sammme angrep. Men det går fint, og vi slipper unna uten baklengs i undertallet.

14:52 2min VIF. Hollstedt (se under)

14:52 Kampens første store sjanse kommer for hjemmelaget. Hollstedt rydder opp i det messte, og tar med seg både Søberg og målet i samme slengen. Sæberg er oppe igjen, men hhar problemer.

Snart fire minutter spilt. Vålerenga har hatt et lite overtak, men det er jevnt og lite sjanser sså langt.

20:00 Kampen er i gang.

Vålerenga møter i dag Stjernen borte i Fredrikstad. Kan vi øke ledelsen i GET-ligaen? Svaret er ja. For det kan vi, dersom vi spiller opp mot vårt beste har ikke Stjernen en sjanse. Hvis vi derimot slipper oss ned på nivået vi hadde i de to første periodene mot Frisk tirsdag, så får vi stryk. Så enkelt er det! Pucken droppes 17:00.

Ask og Brack er ute med skade, men Follestad Johansen er tilbake.