Stavanger Oilers vant etter spilleforlengelse

Stavanger Oilers avgjorde i spilleforlengelsen da Vålerenga Hockey var storfint besøk i den første kampen i DNB Arena.

Tekst: MortenN

Det var Oilers som tok ledelsen i første periode ved David, med et skudd som var en ny hockeyhall verdig. I andre periode slo Vålerenga tilbake, og mål ved Hilt-Jørgensen og Sørvik sørget først for VIF-ledelse, før Oilers utlignet.

Tredje periode endte målløs, og var preget av utvisninger – spesielt Morten Asks lille matchstraff for albuetackling. Video etter kampen vil avgjøre om det blir utvidet til matchstraff.

I spilleforlengelsen avgjør Nagel for Oilers, som dermed sørger for to poeng til siddisene.

Under følger vårt livereferat fra kampen.

***Trykk F5 eller noe annet som er riktig for å oppdatere saken…***

Spilleforlengelse

3:38 3-2. Lars Peder Nagel avgjør for Oilers.

5:00 I gang.

Tredje periode

Tredje periode ende målløs, og kampen skal avgjøres med sudden  death, fem minutter spill – første målet vinner. Vålerenga strater med tre mot fire spillere.

o:11 2+10min VIF. Bräck. Søberg mister pucken, og Bräck gjør det han mener er unødvendig forr å rydde opp…

0:38 Dette ser ut til å gå til sudden.

3:41 2min Oilers. Strandfeldt. Slashing. Veldig unødvendig av Strandfeldt, hellt tiktig av dommer Johnsen.

Litt over seks inutter igjen avv kampen nå, Vålerenga lykkes ikke i sitt overtall. Kampen står og vipper!

Oilers kommer alene med Sæberg i undertallet, Søberg redder!

9:16 2min Oilers

Vålerenga er fulltallige igjen.

13:42 Masse utvisninger! En Tyler Donati-hekting utgjør forskjellen, og vi får et nytt underttall fem mot fire. I tillegg skal Fredrik Csisar og broder Justin Donati sitte i to for VIF.

Vålerenga er fulltallige!

Petter Thoresen er misfornøyd med overtallsspillet, og tar timeout.

15:59 VIF holder unna! 1:54 igjen av utvisningen nå.

19:08 VIF 5min+video på Morten Ask. Det betyr at VIF spiller i undertall de nærmeste fem minuttene, mens Morten Ask kommer til å forbli i garderoben. Video betyr at de ser på epissoden etter kampen for å vurdere om den skal utvides til matchstraff.

20:00 Perioden er i gang.

Andre periode

En fartsfylt andre periode ender med to mål til VIF og ett til Oilers, dermed totalt 2-2. Vålerenga er best i perioden, og er veldig nære ved å ta ledelsen igjen på slutten. Samtidig hadde også Oilers sine muligheter, spesielt når de spilte fem mot tre. Vi gleder oss til siste periode!

1:45 2min Oilers. Da har vi muligheten fem mot tre i 33 sekunder!

3:11 2min Oilers. Hallem. Interference.

Vålerenga klarer å holde unna! Tre og et halvt minutt igjen av perioden, of vi er fulltallige.

4:49 Oilers med SVÆRE sjanser, mn ingen mål.

6:01 2min VIF. Cocozza. Hekting. 1:22 med 5 mot 3. Shampo tar timeout.

6:38 2min VIF. Morten Ask. Tripping. En utvisning av den billige sorten!

7:34 2-2. Kissel utligner for Oilers, etter et godt angrep som setter Søberg ut av spill.

10:48 1-2! Vålerenga tar ledelsen ved Daniel Sørvik! Han slenger i vei et skudd fra blå, Ruben Smith ser dårlig – og den smyger seg inn!

12:35 2min Oilers. I det Kissel kommer utpå igjen får Stavanger nok en utvisning.

13:33 Steffen Thoresen får en kjempemulighet, men skyter over! 57 sekunder igjen av overtallet.

14:37 2min. Oilers. Dan Kissel. Slashing.

Espeland faller, og Høygård får en kjempemulighet for Oilers! Søberg er imidlertid til å stole på, som vanlig!

17:27 1-1! Anders Hilt Jørgensen utnytter at Oilers-backen nærmest drar med seg Ruben Smith ut av målet, og setter den pent i krysset. Herlig!

Vålerenga rir av undertallet, Tyler Donati hadde sogar en brukbar mulighet som Ruben Smiith redder ganske lett.

Strandfeldt med en gedigen sjanse, men skyter over på blank!

20:00 Andre omgang er i gang. Vålerenga starter i undertall.

Første periode

Perioden er over. Det betyr at publikum trekker ut for å ta seg en øl. Ikke gæærnt! De så at hjemmelaget tok en tidlig ledelse, og et VIF som prøver å utligne uten å lykkes. Den store snakkisen er at det er mye mindre is å spille på, og foreløpig må jeg si at det virker mer underholdende, og intet annet enn det.

0:11 2min VIF. Garlock. Interference. En merkelig avgjørelse, men var antagelig en kompensasjonsvariant.

2:12 2min Oilers. Høygård. Albuetakling.

Snaut fem minutter igjen av perioden. Jevnt nå, men Vålerenga er hakket bedre. Synes jeg.

8:50 Vålerenga klarer ikke å utnytte overtallet, men er farlig nære flere ganger. Dropp i Oilers’ sone nå.

Justin Donati med farlig avslutning. Vålerenga presser på i powerplay!

11:22 2min Oilers. Kunes. VIF kjører med fem løpere!

13:24 Justin Donati farlig frampå, like etter at Olden har hatt en god mulighet.

14:51 1-0. Den første scoringen i DNB Arena blir til hjemmelaget, ved David. Kommer igjennom og  setter pucken over skuldra til Søberg, vanskelig å ta.

15:39 Store muligheter for Oilers! Søberg rydder unna.

20:00 Kampen er i gang.

Åpningskamp i den nye bank-hallen. Liten bane bir en utfordring!

Kampen kan sees på storskjerm på Vålerenga Vertshus!