MortenNsDagbok: Det er herlig å være Vålerenga-supporter!

Vålerenga spiller mandagskamp mot Hønefoss. Herlig!

Fotballsesongen 2012 kommer til å gå inn i historien som sesongen da … ikke no. Slik vi har stilt oss kommer vi ingen vei, ikke rykker vi ned, ikke tar vi medalje – alldeles ikke gull, ikke kommer vi til Europa neste år. Men det gjenstår fortsatt en del kamper i serien, hvordan forholder vi oss til dem?

Jeg forholder med faktisk ganske entusiastisk til det hele! Det gjenstår faktisk en en rekke godbiter, både for de som er glade i å reise på bortetur og for de som liker å se Vålerenga på hjemmebane. Helt mot slutten har vi for eksempel igjen Lillestrøm hjemme – en tidløs klassiker, samma faen hvor vi er på tabellen.

Hønefoss hjemme derimot, lukter det ikke like svidd av. men går det an å gå på Ullevål allikevel da?

Selvfølgelig gjør det det! Disse kampene er UTMERKET til det fotballkamper er skapt for: Øl, pølser, kompis, pissprat – og Vålerenga:

Møtes på pub, ta bussen opp. Snakke om hvor håpløs Martin er og hvor genial Diamanka er – eller høre kompisen din mene det samme som deg og på trass være komplett uenig. Vente til tredjemann kommer til for så å helhjertet være enig med kompisen din igjen, og helt uenig i det tredjemann melder. Riste så hodet faller av når noen snakker om noe som har med Lillestrøm å gjøre. Fundere på hvordan Klanen skal feire hundreårsjubileum, blir det egen festival?

Komme seg inn på stadion, tralle med på Kjerka, hylle spellerne når de kommer inn. Se første omgang, være fornøyd/misfornøyd med det hele, synger og støtter laget uansett. Smugrøyke og bøffe vann fra han tredje kompisen i pausa. Se andre omgang, være fornøyd/misfornøyd med det hele, synger og støtter laget uansett. Lure på hvorfor noen sto igjen utafor og sang.

Ta bussen tilbake mot øst, være uenig om kampens beste spiller og hvilken dag Vålerenga spiller neste kamp på. Avslutte på Bohemen med en spiker eller to, mens du lurer på om det egentlig er verdt det – eller lure på hvorfor du noensinne har tvilt!

Det er herlig å være Vålerenga-supporter! Hønefoss på en mandag – hverdagsball på sitt beste.

24 sep 2012 23. runde Tippeligaen Vålerenga 19:00 Hønefoss
01 okt 2012 24. runde Tippeligaen Fredrikstad 19:00 Vålerenga
05 okt 2012 25. runde Tippeligaen Vålerenga 19:00 Strømsgodset
21 okt 2012 26. runde Tippeligaen Aalesund 18:00 Vålerenga
28 okt 2012 27. runde Tippeligaen Vålerenga 18:00 Tromsø
04 nov 2012 28. runde Tippeligaen Sogndal 18:00 Vålerenga
11 nov 2012 29. runde Tippeligaen Vålerenga 18:00 Lillestrøm
18 nov 2012 30. runde Tippeligaen Viking 18:00 Vålerenga

*****************************************************
Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.