MortenNs dagbok: Hvorfor suger Norge?

Distriktspolitisk talsmann har store ansvarsområder, og siden ingen Vålerengaspillere er på landslaget er det duket for nok en distriktskommentar. Både Trondheim, Molde og utlandet er som kjent ute i distriktet – og det er her landslagsspillerne befinner seg for tiden. Temaet for dagen: Hvorfor suger Norge? Har vi ingenting i et VM å gjøre?

Norge er ikke på topp om dagen, det begynner å bli noen år siden det glade 90-tallet og andreplassen på FIFA-rankingen. Minnene fra de to VM-ene har begynt å flimre forbi i svart-hvitt, Arne Scheie har begynt å surre – Drillo er i ferd med å synke ned i støvla for godt.

Årsaken til at Norge suger er først og fremst at vi har få folk å ta av. Med beina planta så godt som på Nordpolen er det dessuten is og snø på fotballbanene halve året. Det er jævlig glissent her! Sammenligna med land som har et ålreit klima og opptil 20 ganger så stor befolkning skal vi egentlig ikke ha nubbsjans.

At vi gjorde det så godt på 90-tallet fremstår som intet mindre enn et gledelig mirakel.

Skulle vi klare å kvalifisere oss for et VM igjen kommer halve Norge til å ikke klare å glede seg over det. I VM har vi nemlig ingenting å gjøre, må vite. Det er faktisk noe av det dummeste jeg hører, men flasset får snakke for seg. Jeg eier nok nasjonalfølelse til å glede meg over å komme til VM, og det er det gjør heldigvis mange andre også.

Denne VM-kvalifiseringen startet imidlertid ikke spesielt lovende. Island slo oss greit, og de har enda færre folk å ta av – og ligger faktisk midt på Nordpolen. På Island er det så glissent at de får ikke plass til spesielt mye annet enn en jævla diger isbre og en vulkan eller to fra kyst til kyst. Det skal egentlig ikke være mulig at de slår oss.

Men sånn er det, slår de resten også så har de fortjent en måned i Brasil om snaut to år. På samme måte henger Norges håp på mitt greip, vinner vi resten av kampene så blir det tur til Sør-Amerika – og jeg er med.

Hva budskapet egentlig er i dagens dagbok?

Vålerenga har ingen spillere på et historisk dårlig norsk landslag. DET gjør meg litt nedstemt.

HEIA NORGE!

Ååååååååå heiaheiaheiaheiaheiaheia VIF.

*****************************************************
Morten Nydal er «distriktspolitisk talsmann» i Klanen og sitter i Klanens styre, men uttaler seg stort sett på egne vegne i spalten MortenNsDagbok

Comments are closed.