Mikkel Myser: Kom å se oss a!

Det er ikke så rent få lag i klubben som prøver å tiltrekke seg Vålerengas tapre og trofaste supportere. Det er mange om beinet, som det heter. De aller fleste supporterne følger fotballen (selv om det er nedgang der også), med hockeyen som en god nummer to. Så kommer hands (også kjent som håndball) for både damer og damer, innebandy og ikke minst basket.

Men selv om «alle» vil at «alle» skal komme på «alt»: Ikke mas, folk kommer hvis de har lyst. Selv skal jeg prøve å få med meg en innebandykamp i løpet av vinteren. Om det fenger gjenstår å se. Men det virker som om enkelte tror at alle Vålerenga-supportere bor i en diger blokk på Tveita. Og når det så er innebandykamp, så står Kåre Johnny der og blåser i hornet en time før kampen skal starte slik at 100-200 supportere kan gå felles til Jordalhallen. Men vet dere hva? Det er helt feil.

Alkohol på kamp er blitt et tema igjen. I Bergen skal de prøve seg på oktoberfest, og se om det funker å kombinere en øl og en handskamp. Det er allerede blitt ramaskrik, men jeg mener at klubbene bør få prøve seg. For hva skjer hvis det går over alle støvelskaft? Jo, da mister man øyeblikkelig retten til servere øl, og seriøse aktører er vel ikke keene på å miste muligheten til å kunne by tørste supportere på godt drikke? Når det er sagt: Blir det en realitet at man får lov til å ta en øl på kamp innen 2020, så blir jeg mektig imponert. Og innen den tid er forhåpentligvis helsa mi blitt litt bedre, så jeg også kan unne meg noe sterkere enn en San Miguel 0,0.

I forrige «Mikkel myser»-spalte snakket jeg litt om podkast. Siden den gang har jeg funnet frem to podkaster til. Sjekk ut Josimar sin, du finner den på www.josimar.no. Josimar har også har en kritisk artikkel om Martin Andresen som bør leses! «Stang Ut» er et radioprogram (som for øvrig ikke har noe med den gamøe Vålerenga-fanzina å gjøre) som sendes på Radio Nova. Les mer om det på http://stang-ut.com/.

Til slutt litt trenerdebatt. Martin Andresen bør gå etter denne sesongen, og gjerne før. Laget ligger på en herlig 8. plass og har i skrivende stund lite å spille for. Kanskje man kan slippe til yngre spillere litt oftere, og jobbe mer inn mot neste sesong? Det er mange lovende takter både på G19- og G16-laget. Så hvem bør ta over etter Martin? Jeg sier ja takk til Henning Berg. Han vet til og med hvordan man skal smile … Det vet ikke Martin!

Eastenders på BBC neste …

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Bloggen «Mikkel Myser» er skrevet av fanzinelegenden Mikkel Kjelstrup, som fortsatt er aktiv i det smale fanzinemiljøet med fanzina «=Enga». Han har tidligere sittet i Klanens styre, i dag sitter han i styret i Norsk Supporterallianse. I «Mikkel Myser» skriver han imidlertid bare for egen regning.

Comments are closed.