Mikkel Myser: Henning Berg, Vålerenga siden 80-tallet og anglofil jævelskap

Jeg må få gjøre en ting helt klart: Det er bare synsing og mysing fra min side når jeg lanserer Henning Berg som en potensiell ny trener for Vålerenga. Men han kjenner til systemet i klubben og har lang og verdifull erfaring som spiller.

Men han kjenner til systemet i klubben og har lang og verdifull erfaring som spiller. Han har riktignok ikke like lang og bred erfaring som trener, men jeg tror altså han er rett mann. Spørsmålet er om vi har råd til å gi Martin fyken, og det er jo en helt annen sak. Hvem vil forresten du ha som ny trener for Vålerenga?

De som har fulgt Vålerenga siden 80-tallet vil kanskje gjerne ha Gunder Bengtsson, mens de som kom til på tribunen på 90-tallet muligens drømmer om Olle Nordin eller Vidar Davidsen? Hva med Lars Tjærnås? Nei, han rekker ikke opp. Han tok jo alltid ut 16 spillere, selv om han visste godt at laget bare kunne starte med elleve. Så har vi de supporterne som kom til på 2000-tallet (de samme som i dag kalles medgangssupportere på folkemunne). De vil sikkert gjerne ha Kjetil Rekdal som trener. Og som leder vil man gjerne ha Tor Jørgensen, Lars Stensby eller Kjetil Siem. Men kjenner jeg klubben rett så tegner man ny femårskontrakt med Martin Andresen!

Jeg var for øvrig lenge pro-Martin og ville at han skulle få jobbe i fred og ro. Men nå har selv jeg kommet til det punktet der nok er nok …

Heldigvis finnes det noe å glede seg over om dagen, også. Jeg tenker da på at Bengt Agnor Calmeyer er tildelt rollen som supporterkoordinator. Du vet kanskje ikke hva en supporterkoordinator er? I korte trekk kan man si at vedkommende skal være en brobygger mellom Klan og klubb. Jeg har også myst litt på stillingsinstruksen Bengt skal følge, og der står det at dersom det er lite å gjøre en periode, så skal han bistå som ballhenter og være «Tippen» og reise rundt på skoler for å verve nye supportere til de tomme tribunene. Gledelig nok så slipper han å ha på Justin Bieber-maska. «Mikkel Myser» gratulerer og ønsker lykke til, og håper at Bengt får fortsette i rollen også neste sesong.

Anders Johansen har gitt ut denne boka: http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=8203390285. «Åhhh, anglofile jævel», tenker du kanskje? Tja, det er jeg helt sikkert. Men tenk om noen kunne gi ut en bok om norske lag, pøbber og baner. Hvem tar jobben? Jeg, og flere med meg, hadde garantert kjøpt den boka.

Siste innen «Herman Stengel-gate» er at supportere fra Stabæk, ifølge en hemmelig avtale, skulle vært på vei over til Vålerenga og Klanen. «Mikkel Myser» har dessverre ikke fått tak i en talsmann som vil gå ut offentlig og bekrefte dette, men lover å følge saken videre. Det er jo skandale hvis supportere også er innblanda i dette …

Dette var alt for denne gang, neste gang skal det kanskje synses litt om Reiseklubben. Lever den? Hva med Senil-Klanen? Det er for øvrig hockeykamp førstkommende torsdag klokka 19.00 mellom Vålerenga og Lillehammer. Første nyerverving til iskrigerne har kommet i form av Morten Ask. Spennende å se om det kommer noen stjerner fra NHL, også …

PS: TV 2 er ikke så ille, de byr jo på mye sport og har egen sportskanal. Men kjære TV 2: Kan dere vær så snill å droppe dette med å intervjue supportere på vei ut av stadion? TUSEN TAKK.

Nå: Date med Fin Gnatt og Annemarta Giske!

*** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***

Bloggen «Mikkel Myser» er skrevet av fanzinelegenden Mikkel Kjelstrup, som fortsatt er aktiv i det smale fanzinemiljøet med fanzina «=Enga». Han har tidligere sittet i Klanens styre, i dag sitter han i styret i Norsk Supporterallianse. I «Mikkel Myser» skriver han imidlertid bare for egen regning.

Comments are closed.