Klanen og Vålerenga møter NFF for å legalisere pyroteknikk

Etter lang tids påtrykk har Klanen sammen med Vålerenga Fotball fått til et møte med NFF for å få framgang i arbeidet med å få til mer lovlig bruk av pyroteknikk. Møtet skjer neste fredag.

Tekst: Klansstyret

Klanen har i lang tid jobbet for å få til lovlig og ufarlig bruk av pyroteknikk på våre tribuner. Arbeidet har gått svært sakte, og har i perioder stoppet helt opp. Grunnen har vært treghet i alle ledd, til dels dårlig samarbeidsklima og flere episoder med både ulovlig og farlig bruk av pyroteknikk på norske tribuner som har bremset det hele.

Man har riktignok fått på plass en prosedyre som har gjort det mulig å søke om bruk av pyroteknikk på tribunen, og denne har vært benyttet av både Vålerenga/Klanen og andre klubber/supporterklubber. Ordningen er imidlertid veldig byråkratisk, vanskelig og enormt tidkrevende, både for supporterklubb, klubb og forbund.

Bøtesatser og annet rundt dette har nådd et komisk nivå, samtidig som TV-selskapene fråtser i stemningsbildene som er skapt av både vellykkede og mindre vellykkede ulovlige pyroarrangement.

Når vi nå igjen skal møtes forventer Klanen en klar og tydelig framgang i arbeidet. Vi forventer at det legges opp et løp som kan sørge for at vi om kort tid kan bruke pyroteknikk som en del av våre tifo-arrangement, ved feiring av scoringer etc.

Klanen skal, slik vi alltid har vært, være fremst i utviklinga også på dette området innafor den norske supporterkulturen. Vi har allerede utdanna flere offentlig godkjente pyroteknikere. Sikker bruk av pyroteknikk og helsemessige hensyn skal prioriteres, samtidig som vi vil sørge for at norsk supporterkultur blir unik i Europa!

Dette betyr at vi er villige til å ta ansvar for en sikker bruk, for alle skjønner at ei skrivebordsrotte på Ullevål ikke er villig til alene å stå til ansvar for bruk av pyroteknikk på norske tribuner.

Klansstyret tolker det at dette møtet har kommet i orden som et signal på framgang i prosessen. Vi oppfordrer alle både i egne rekker, og i supporterklubber i hele Norge forøvrig, til å la fyrverkeri ligge igjen hjemme til vi får høre hva veien videre byr på.

Klansstyret

Comments are closed.