VIF ga Storhamar Dragons baksmell!

(Storhamar – Vålerenga 2-5) Storhamar Dragons fikk ingen god åpning på seriespillet hjemme. Et lite samstemt Hamar-lag møtte vinnersugne gjester fra Oslo. Resultatet ble deretter, kan Hamar Dagblad melde!

Dragons mønstrer fullt lag til sesongens første oppgjør i Hamar OL-Amfi. Backen Andreas Øksnes er lagets poengkonge etter forrige kamp og stiller med gullhjelmen. Tommy Johansen vokter drageburet fra start. Hos VIF er Steffen Søberg keeper, fortalte Hamar Dagblad før kampen

Vålerenga viser seg helt klart mer aggressives enn dragene fra start. Storhamar får riktignok et powerplay etter fire minutter, men de er ikke i nærheten av å sette VIF skikkelig på prøve. Utover i perioden fortsetter VIF kjøret. Storhamar sliter med å klarere egen sone, mens de sjelden kommer til skudd på Søberg i VIF-buret. Midtvegs i perioden kommer baklengsmålet. Storhamar får ikke ryddet unna og VIFs Ryan Garlock sender gjestene opp i føringen målmessig også. Dragene må ri av to undertall før pausesignalet lyder. De holder unna. Skuddstatistikken 5-18 gir et greit bildet av perioden, ifølge Hamar Dagblad etter første periode.

I midtre tredel av kampen er dragene mer med enn i første. Perioden er mer jevnspilt, men Storhamar sliter med å komme til gode avslutninger. Det er først helt på tampen flaksen endelig er på dragenes side. VIF-keeper Søberg har så langt stått en god kamp, men på skuddet fra Nathan Martz er han uheldig. Pucken hopper inn i buret. Det blir eneste scoring i denne noe mer jevnspilte perioden, forteller Hamar Dagblad etter andre periode.

Dragene ryker på en tidlig utvisning etter en interference fra Pål Johnsen. Det straffer seg. Vålerenga får holde på lenge i etablert angrep. Til slutt havner pucken hos  Stefan Espeland  som enkelt løfter den inn i nettmasken. VIF er igjen i føringen. Like etter er Steffen Thoresen på farten. Han går rett inn og øker VIFs ledelse til 1-3. De to kjappe målene ga langt på veg dragene banesår. Storhamar er ikke samspilt. De sliter med å skape press framover. Enklere blir det ikke da VIF på ny er i overtall halvvegs ut i siste perioden. Gjestene leverer nok en gang et solid overtall. Et etablert angrep avsluttes av Brede F. Csiszar med skudd fra blå. 1-4 er et faktum. Storhamar prøver å pynte på resultatet. Det lykkes Eirik-rekka med et drøyt minutt før full tid. Eirik Børresen fanger en retur og løfter pucken over Søberg. Storhamar tar time-out da et halvt minutt gjenstår av kampen og pucken droppes i VIFs sone. Johansen har forlatt drageburet. Pucken havner hos VIFs Hans Kristian Hollstedt. Pucken ender opp i det tomme buret. VIF vinner kampen 2-5, forteller et stadig mer entusiastisk Hamar Dagblad etter tredje periode!

VIFs keeper Søgaard kåres til lagets beste. Hos dragene får Lystad-Jacobsen æren, avslutter et utrøstelig Hamar Dagblad – og vi takker for både fyldig dekning og god underholdning!