Hva er’e dem driver med oppe på Valle?

Supporterkoordinator Bengt A. Calmeyer i Vålerenga Fotball har gravd litt rundt og snakket med nylig tilsatt sportslig administrativ leder. Det viser seg at han ikke er spesielt begeistra for hverken Lillestrøm eller Lyn.

Tekst: Bengt A. Calmeyer, supporterkoordinator Vålerenga Fotball

Det spørsmålet er det ikke sjeldent jeg får; folk har sterke følelser for klubben og  en skal trå forsiktig for å ikke bli kritisert. Med det lille gløtt av innsikt i klubbens daglige virke jeg har fått som vikarierende supporterkoordinator(SK), er det klart at virkeligheten ser litt annerledes ut bak en pult på Valle, enn på en barkrakk på Huset eller Bohemen.

Noe som virker bagatellmessig eller selvinnlysende for administrasjonen, får supportere til å fare opp i harnisk, og vice versa. Noe av utfordringen som SK er å bedre kommunikasjonen mellom de to partene.

Denne uka kom nyheten om at en tidligere Lyn-mann har fått jobben som sportslig administrativ leder i Vålerenga Fotball. Og ikke bare det, fyren var visst bøffel også. Dette falt mange tungt for brystet. ”Hva er’e dem driver med oppe på Valle?” Klubbens presentasjon av mannen på hjemmesia, sier ikke så mye om det, så jeg tok en telefon til Stein Hoff for å stille noen spørsmål rundt hans forhold til Lyn og LSK.

Stein Hoff svarer med et kontant ”Nei!” på spørsmål om han heier på Bøffla. 

–Grunnen til at jeg ”liker” LSK på facebook, er at jeg har vært involvert i utvikling av fotballrelaterte applikasjoner de siste årene. LSK var en av klubbene som jeg jobbet med i forhold til dette, og da var det naturlig å følge dem på Facebook. Jeg holder heller  ikke med Barcelona, om noen lurer på det.

Hoff jobbet 15 år i Lyn, men har aldri vært medlem av klubben.  Men som han sier:

-Du får jo et visst forhold til arbeidsplassen din gjennom så mange år.

Når jeg spør om hvordan det da er å skulle jobbe i Vålerenga, svarer han:

-Jeg er utdanna til å jobbe med fotball, og har nesten 20 års erfaring fra toppfotball, og går inn for å gjøre så god jobb som mulig, uansett hvor jeg er. Men jeg har bodd på Østkanten siden jeg flytta til Oslo i 1991, jeg har venner og naboer som er Vålerenga-supportere, så jeg har et grunnlag for få en større relasjon til klubben etterhvert, utover å se det som en ren arbeidsplass.

Stein Hoff er fra Innvik på Vestlandet, og ikke fra XXX.

Comments are closed.