Molde – Vålerenga 2-1

På lørdag var det klart for nok en langtur for Vålerenga, og denne gangen gikk turen til Molde. Lørdagskamp er flotte greier, og faktisk så kan vel denne 16. Tippeligarunden sies å måtte være en supporters drømmerunde, i og med at det kun ble spilt kamper lørdag og søndag. Altså, ingen håpløse mandagskamper (eller fredagskamper).

Tekst: Snorre Duun Strømsborg

Med en viss tro på at det var mulig å ta med seg poeng fra Molde (gjerne tre) gikk vi av bussen og inn på Aker stadion for å støtte gutta i en vanskelig bortematch. For å nevne det med en gang, pluss til Molde for å ha ståplasser på bortetribunen, deilig å slippe å ha blåmerker langt oppover leggene pga seter som står i veien!

Nedre midtre del av feltet blei sperra av i et forsøk på å samle de syngende og for at folk ikke skal stå så spredt som vi ofte kan ha en tendens til når vi spiller og det er godt om plassen, det blir ikke bedre stemning av å ha to meter mellom hver person.

Nok om det, vi er altså på besøk i Rosenes by, og våre motstandere på tribunen har ingen ringere enn «legenden» Eva-Brit som leder, dama som ønsker å ekskludere folk for ikke å ha på seg supporterutstyr og som synger «let’s go fucking mental». Sånt blir det tribunekultur av Eva-Brit, og det fikk vi merke vi som var tilstede på stadion denne dagen. Det var ikke mye motstand å spore, selv tatt i betraktning at vi bare var rundt 50 syngende. Når Molde hadde sine lydtopper så overdøver de oss, naturlig nok, hjemme vs borte osv, men jeg synes at de som var på tribunen denne dagen kan gå med heva hue i etterkant.

Det var en god klump med ivrige på midten som holdt det gående hele matchen, i tillegg til at mange litt utpå sidene hang seg på sanger ofte. Det var god variasjon av sangvalg, det var godt humør selvom vi ble totalt overkjørt de første 45, og det var bra med lyd hele veien. I tillegg var det bra visuelt med høy deltakelse på hopping og bruk av armene, i tillegg til tidvis massiv flagging! Ja takk – mere av alt!

Om tre dager er det klart for returoppgjør mot PAOK i EL.

Vinne Europaligaen Vålenga!

Comments are closed.