Igjen, var vi et dusin Klansmenn og -kvinner…

EngaSang

…som dro på poengjakt til Molde. Ja, jeg har mer eller mindre rappa introen til stemningsrapporten fra borteturen til Molde i fjor. Og grunnen er rett og slett den at også i år, så er det knapt et Klansmedlem som tar turen til Molde og Aker Stadion for å heie fram gutta til en viktig seier (i hvert fall hvis RBK begynner å tape).

Av: Marius Warnken

Av de gått over 10 000 medlemmene vi har i Klanen, så var det rundt 150 stykker som var feltet vårt. Av disse var det kun 14 som tok buss opp til Molde. I tillegg så var det en liten gruppe som valgte å ta fly eller bil. De resterende på vårt tribunefelt, var Vålerengasupportere fra Molde og omegn. Med andre ord var hovedandelen på vårt felt fra ”bygda” og ikke fra Oslo. Sist gang jeg sjekka så har Vålerengen Idrettsforening fortsatt tilholdssted på Oslo Øst.

Så hva faen er det som skjer? Her har vi tidenes Vålerengalag (i hvert fall i senere tid) som vinner kamp etter kamp. Som ligger på sølvplass, med en teoretisk mulighet til å ta gull. Og det scores mål, av og til mange mål, i hver kamp. Og så er det ikke flere som prioriterer å dra på bortkamp i Molde. Det er greit at Molde er en trist og grå by, og at folk der prater litt rart. Men ikke er jeg der for å ferdes mye i gatene, og folka der driter jeg i, så klart med unntak av de som heier på Vålerenga. Jeg drar dit for å støtte laget som er veien og livet og sannhet for meg. Det burde andre begynne å tenke på også. For i en sesong som vi har nå, så burde feltet vårt vært fylt til trengselen av glade og syngende supportere. Og ikke som nå, hvor vi ser ut som en Mikroklan.
Skjerp dere! Det går alltid en buss til bortekampene.

Men så over til selve kampen som ble spilt på Aker Stadion. Når det gjelder selve kampen, så vil jeg si at gutta gjorde det de kom for. De vant kampen og tok med seg 3 viktige poeng. Spillemessig vil jeg vel ikke si at det var det beste jeg har sett i år. Egentlig vil jeg vel si at vi spilte rett og slett dårlig. Men det er litt vanskelig å mene alt for mye om kampen og hvor bra /dårlig gutta spilte, da vi stort sett hadde sola rett i trynet gjennom hele kampen. Men jeg så nok til at jeg kan si at det ikke var å veldig bra spill. Om dette hadde noe med at Martin var sendt på tribuna av idiotene i NFF, vet jeg ikke, men jeg velger å tro at gutta hadde en litt dårlig dag på jobben. Egentlig så driter jeg litt i hva grunnen var, så lenge vi vinner. Og så jeg ikke helt feil, så hadde vi en dommer som for en gang skyld var på vår side.

Sangmessig synes jeg vi gjør en bra jobb til å være så få på en lang tarm av et tribunefelt. Vi har et bra sangsentrum bak mål. Det hjelper å ha med seg en forsanger som ofrer alt for at vi skal støtte gutta med sang. Vi varierer fint mellom nye og gamle sanger, og det er ikke ofte det er stille fra vår del av tribuna. Hvordan vi høres ut på TV vet jeg ikke, men noen hadde visst fått melding etter kampen om at vi hørtes på stadion. Vi slet litt i første omgang med at vi sto spredt over hele feltet. Men dette bedret seg betraktelig når vi før andre omgang fikk samlet så godt som alle til et ”stort” sangsentrum. En annen ting som var gledelig, var at alle var med på å synge. Alle sang med den stemmen de har, og alle ga det de kunne klare for å støtte laget. Dette var en veldig positiv opplevelse i forhold til hva vi opplevde i Haugesund.
Og når det gjelder Tornekrattet og de andre moldesupporterne. Så var de der, men så veldig mye lyd fra dem hørte vi ikke.

Ses på neste kamp.

Comments are closed.