I kampens hete…

EngaSang

Det var merkelig å se Ullevål så full – det er ikke et syn vi er vant med for tida. Det var stort sett folk overalt, bortsett fra deler av Vestbredden… Det er leit at det er slik, men det ser ikke bra ut med frynsete oppmøte i kantene på bredden. Det er også åpenbart at Rosenborg trekker godt i Oslo, det var ikke bare på VG nedre det blei jubla for svarthvite skåringer. Oslo er en ræva fotballby, og vi kan ikke le så hardt av Lyns manglende publikumstekke når vi er skrapt til grunnfjellet på egne kamper.

Av: Livar Neset (Magnus Bernhardsen, på bokmål)

Stemninga var… OK. Det hevdes som vanlig på VG Debatt at vi blei syngi ut. Det trur jeg ingenting på. Men jeg trur heller ikke Kjernen reiste hjem med en følelse av å ha blitt pissa på. Jeg trur dem har møtt langt sterkere tribunemotstand på Ullevål. Det er blitt en veldig seig materie hos oss. Jeg ser at folk klager på at det er lite synging på felta rundt F/G, og da lurer jeg på hvor ille det er der. Det skal mye til å få med alle på F/G også. Nå kan i alle fall ikke folk klage på at det er for mange nye sanger. Fornying av sangrepertoaret går sakte hos oss, med unntak av årets sommerhit «Står du stille er’u ikke Vål’enga».

Så, nok en gang må vi snakke om folk som skaper uro og kjekling øverst på F/G. Denne gangen var det Klanens Sikkerhetstjeneste som stelte seg opp med arma i kors midt i sangfeltet. Hva skulle dem der? Tydeligvis roe ned folk som hoppa… På gjentatte spørsmål kom det fram at klubben hadde bedt dem om å passe på at det ikke blei ødelagt seter. Ærlig talt. Skal vi ha stemningsbølgebrytere midt i lokomotivfeltet vårt fordi det ryker noen seter innimellom? Om det er så viktig får Ullevål, klubben og Klanen ta en runde før og etter kamp, og bli enige om hva som er skadene. Vi har nå vært på Ullevål i ti år. Vi har stått i ti år. Har klubben noensinne tatt ett initiativ overfor Ullevål Stadion med tanke på å tilpasse tribunene det faktumet at vi står? Nei. Dette er ærlig talt en skatt på latskap, den latskapen det er å ikke ha sørga for ståplasser på tribunen vår.

I motsetning til mange andre bruker jeg tida etter kamp til å syte og klage. Om alle bare holder kjeft og synger, så blir dette bra.

Redaksjonen har tatt en prat med både KST og enkeltmedlemmer i Klansstyret, her har det vært en aldri så liten kommunikasjonssvikt. Kort sagt, så vil ikke denne slags opptreden gjenta seg. Samtidig så legger vi til at HVIS noen i et lite øyeblikk har kommet til skade for å herpe noen seter, med viten og vilje, så er det fint for klubbens skyld om man ikke pålegger dem unødvendig mange ekstra kroner i utgifter… Man kan jo tenke seg prisen pr. sete ved å se på logikken i arbeidet til eierskapet av disse setene. Samtidig, så må man faktisk regne med at det ryker et par seter på et lokomotivfelt når man har stoler av hva man kan karakterisere som laber kvalitet rundt så og si hele stadion.

Comments are closed.