Ja uten humør

EngaSang

Vil jeg si at laget vårt kan unnskylde seg herfra og inn i evigheten, skylde på hvem de vil. Godt nok er ikke gårsdagens prestasjon uansett. Bengt Sæternes er den eneste som ser ut til å forbedre seg nevneverdig fra vårparten, det sier jeg ikke kun fordi han scorer.

Av: Nimo Gasparini

Han vinner de fleste duellene han er involvert i og blir avblåst i de fleste også, fordi? Han er sterk kanskje… Midtbanen vår kunne egentlig bare stått over, tilstede var dem ihvertfall ikke.

Forsvarsspillet vårt var latterlig i de to situasjonene som resulterte i scoringer av en eller annen svenske…? Og en feit og avdanka gjeldsslave. Fett. Men Martin, er det mulig at det ikke utelukkende er forsvaret vårt som sørger for tap i denne kampen? Nok sagt.

Tribunen i tegneserieland, er over gjennomsnittet bra. Dette gjør at vi alt i alt ikke er så håpløse reint stemningsmessig. Hvertfall fram til et lite stykke ut i 2.omg. Sanggruppa prøvde seg på å sperre av et felt på midten av tribuna, for å samle det som er av ivrige tribuneslitere. Dette lyktes man ikke helt med. Mange som åpenbart har fått det for seg at fordi det står et setenr. på billetten så betyr det at det er der man skal stå. Dette gjelder IKKE på en bortetribune for Klanen, forstått? Sjøl om vertskapet skulle finne på å nummerere borteseksjonsbillettene, drit i det. Midten er forbeholdt de som har tenkt å synge/skrike bort det som er igjen av en ellers skral stemme.

Når det er nevnt, så bør egentlig de aller fleste gå i seg sjæl, hvor har det blitt av tribunemonsteret Klanen? Jeg ser rundt meg på tribuna, både hjemme og borte, folk småprater med sidemannen/dama, slenger dritt til laget, dommern, henger med huet, de som er fulle nok synger noen sanger for seg sjæl som dem har finni ut er kule på veien. Heldigvis er det noen som er sitt ansvar bevisst.

På gårsdagens løpesedler prøvde vi oss med en gammel klassiker i kampens anledning. Ikke akkurat enkelt å prøve på noe nytt om dagen. “Bønda fra Fredrikstad” blei vel prøvd ut en tre-fire ganger, 20-30 mann som slang seg på. “Blå-rød” ser ut til å sette seg bedre, fortsatt litt og gå på, dette er en genuin tribunemelodi, som folk flest burde klare og lære seg. Hva gjelder “For Martin elsker Vål’enga”, så var det vel sjelden en passende anledning og dra igang den på igår. Denne er såpass enkel at det går av seg sjøl, hvis ting skulle ta seg opp i løpet av høsten…

Apropos spillersanger, vi kan ikke synge “Moa, Moa, Moa, Moa, Moa” når vi har den på Bojan. Er det vanskelig å skjønne? Spillersanger skal være enkle, men ikke like. Hvis man ikke har en sang på en spiller, så la vær å syng noe som helst.

Dagens tordentale slutt.

Kommer muligens tilbake med bedre humør.

Comments are closed.