LasseL: Viking hjemme

Det er tydelig at Lasse gleder seg til seriestart for nå har han kommet med flere innlegg på en uke enn han gjorde totalt forrige sesong. Her får du servert en ny godbit dagen før dagen. 

Tekst: LasseL // foto: Eivind Hauger


Så viser det seg at det er enklere og billigere å kjøpe trofeer i hockey, enn å satse på et godt fotball lag.
Nei, det er ikke cup-kamp mot Lørenskog, men serieåpning mot Viking.
Stavangers stolthet. Etter Oilers. Og oljen. Og Vålandstårnet. Og konserthuset. Samt puben Øst. Og Lervig bryggeri. Og Breiavatnet. For å nevne noen…

De har samlet på femteplasser de siste årene, som de doblet til en finfin tiendeplass for noen år siden. Dette skal vi kunne hamle opp med.
Sjefen deres, som deler fornavn med to andre svenske damer, gjør det altså litt dårligere for Viking, enn da han fikk sparken av Molde.
Så kan man undres om denne importen av trenere fra nabolandene er så bra.

Det er selvfølgelig øyet som ser, men han svensken i Bergen gjorde en litt dårligere jobb enn han  svensken i Stavanger, som ikke gjorde det så bra som han svensken i Rosenborg – som han svensken i Viking hadde vært assistent for tidligere-  før han svensken i Rosenborg dro til Sverige for å gjøre en så dårlig jobb som han svensken i Bergen gjorde…

I neste episode av «Forviklingar»…. (sorry, spør noen som er født før 1978).

At de har spilt flest kamper i den øverste divisjonen i Norge, er en ganske respektabel affære, men det betyr jo også at de har skuffet flest folk. Enten hjemme eller borte, så har de skuffet betalende tilskuere absolutt flest ganger enn noe annet lag i den øverste divisjonen her til lands.
Foruten om sine 13 seriemesterskap og 5 kongepokaler har de selvsagt skuffet folk i Europa også.
I følge Wikipedia har de hatt glansnummer som å slå ut Chelsea og Sporting CP, samt å kvalifisere seg til gruppespill i UEFA cupen (nok en gang, spør noen som er født før 1978).

Den siste tidens fokus på lavpannede grupperinger oppkalt etter norrøne skrøner av folk med forvridde formeninger om at de faktisk har viking- blod i årene, blir det godt å få skikkelige vikinger fra området ved det lite edruelige navnet Hafrsfjord på besøk. Det er en fin start på sesongen å innlede med en vikinghjelm over den første skalpen for våre gutter.
Og for alle supportere passer vel et Ramsmaal- utdrag fra Heimskringla bra:

Ute vil han jol drikke,

um alt stend til honom,

og leiken hans Frøy fremja,

den framdjerve hovding;

ung han leiddest eldstad

og inne-setu,

den varme stogo

og vottar dunfyllte

Har ikke peiling på hva det betyr, men med avspark så tidlig som i Mars, skjønner jeg såpass at det blir drikking av jol  i polvotter i alle fall.


Bli med i Klanen du også. Og kjøp sesongkort.

Comments are closed.